Beszámolók


9.Augusztus

Nem egyszerű ám eldönteni, mit kívánjon valaki, ha csak egyet lehet… Viktor és családja is sokat gondolkozott azon, mi lehetne, amivel őszinte örömet szerezhetne a Csodalámpa a nagyfiúnak.

Viktor egy éve gitározik, énekel, mindene a zene, elsősorban Ed Sheeran zenéje.

Csoda-e ezek után, hogy amikor megtudta, hogy kedvenc zenésze fellép a Szigeten, azt mondta, ő is meg szeretné nézni a koncertet és talán találkozhatna is vele... Persze kezdettől fogva tudta, hogy ez a második dolog már igazán az álmok világába tartozik.

Nem kis fába vágtuk a fejszénket, amikor nekifutottunk a kívánság teljesítésének...

Mivel Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr igen jól ismeri alapítványunk küldetését, már több szebbnél szebb álom megvalósításában segített, az ő és kollégái segítségét kértük az kívánság megvalósításához. Jó pár hétig izgultunk, szervezkedtünk, vártuk a jó hírt, hogy menni fog.

Viktor végig bízott bennünk, hogy megcsináljuk. (Mi is bíztunk ebben, de tudtuk, hogy nem kis szerencse is kell egy ilyen kívánság létrejöttéhez.)

Augusztus 7-én került sor - Ed Sheeran koncertje előtt - a várva várt találkozóra.

Viktor nagyon készült, csodaszép rajzot készített kedvencének, angolul írt is neki.

Mr. Sheeran, Ed nagyon kedvesen fogadott minket, pár perc alatt úgy beszélgetett Viktorral, mintha régről ismerné. A nagyfiú legfontosabb kérdése, amire választ szeretett volna kapni az volt, hogy is kell zenét szerezni, hogy csinálja. Ed erre csak annyit válaszolt, hogy nem is tudja, úgy jön belőle. Ezt hívják tehetségnek – súgtam Viktornak.

Természetesen a közös fényképek sem maradhattak el, Viktor elmesélte, hogy ő is gitározni tanul és azt is megmondta, hogy Ed a világ legboldogabb gyermekévé tette álmának valóra váltásával.

/ 4




Igyekeztem a lehető legjobban tolmácsolni köztük. Őszintén szólva néha nehéz volt, mert látva Viktor arcát és azt, mennyit jelent neki ez a találkozó, látva a rajzát és olvasva, mit írt angolul a rajz hátoldalára, a könnyeimet nyeltem.

Biztos vagyok benne, hogy a találkozó hozzájárul Viktor gyógyulásához, sőt, ezt ő is megerősítette nekem. Remélem, hogy egyszer majd ő lesz a sztár fellépő és mi leszünk ott a rajongók között.
Hálásan köszönöm, hogy részese lehettem egy újabb Csodalámpás csodának és megismerhettelek Téged, Viktor. Mielőbbi teljes gyógyulást!

Viktor nevében is köszönjük a támogatást Ed Sheeran úrnak és menedzserének, Őexc. Iain Lindsay úrnak, Nagy–Britannia nagykövetének, a Brit Nagykövetség munkatársainak és természetesen a Sziget menedzsmentjének, valamint magántámogatóinknak, akik nélkül ez az álom nem válhatott volna valóra.


Patzauer Éva
kívánság -koordinátor
Budapest, 2019. augusztus 7.


Archívum



Belépés