Beszámolók


20.Május

„Máté azóta is lebeg!” – mondta az édesapja a telefonban… és Máté egy igazi hős. Reggel egy sok órás vizsgálatra és kezelésre kellett befeküdnie a gyermekklinikára. Édesapja szerint az estébe nyúló infúziót csak azért tudta elviselni, mert izgult, vajon megvárják-e őt a felnőttek, vajon találkozhat-e Nagy-Britannia magyarországi nagykövetével, vajon sokan lesznek ott és tényleg megkapja az ajándékát, a hatalmas tehervonatot váltókkal, vasúttal, mindezt LEGO-ból?

A kezelés időpontja még bizonytalan volt, amikor Mátét és édesapját meghívtuk a brit nagykövetség rezidenciájára. Sejthetik, nem csak az épületről volt szó, hanem Máté kívánságának teljesítését meglepetésnek szántuk az aznap esti, igazi kulturális csemegének ígérkező zenés irodalmi rendezvény közönségének is és támogatóinak is.

Már azt hittük nem érnek oda a rendezvényre, amikor hívott minket Máté édesapja, hogy bár már fél 8 van, de Máté nagyon szeretné, ha megvárnák őt a Nagykövet úrék. Amikor a rendezvény vége felé odaértek, többek szemébe könny szökött, hallva Máté történetét. Mindenki nagy örömmel fogadta őket, s pillanatok alatt körbe fogták a hős kisfiút a műsor közreműködői, valamennyien gyakorló szülők: Juhász Anna, Al Ghaoui Hesna, Hámori Gabriella, Kanyó Dávid és még nagyon sokan a vendégek közül. Őexc. Iain Lindsay nagykövet úr magyarul és nagyon barátságosan köszöntötte a srácot. Ő és a rendezvény fellépői adták át a hatalmas LEGO tehervonatot. Máté mosolyogva tűrte a fényképezést, de nem kellett sokat biztatni, hogy bontsa már fel a szép csomagolást… Még pár fotó, majd illedelmesen elköszönt mindenkitől, hiszen nagyon nehéz nap volt mögötte.

/ 4




Másnap az édesapja elmesélte, a hazaérkezésük után Máté még órákon keresztül szerelte össze a játékot, majd a következő nap a hazatérő 3 fiútestvérével közösen egy hatalmasat játszottak. Bár nem tartozik szorosan a történethez, de ha Máté „kinövi” ezt a vonatot, van egy babakorú fiútestvére is, biztosan ő is jót fog majd vonattal játszani.


Köszönjük magántámogatóinknak, a Csodalámpa irodalmi est minden résztvevőjének, Juhász Anna irodalmárnak, Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzőnek, Hámori Gabriella színművésznek, Kanyó Dávid fuvolaművésznek és a rendezvény támogatóinak, a Brit Nagykövetségnek, a Budapest Airportnak, a Danubius Hotelsnek, a Pepper House-nak, a Provident Pénzügyi Zrt-nek., valamint természetesen a vendéglátóknak, Őexc. Iain Lindsay nagykövet úrnak és feleségének Bridget asszonynak, hogy jótékony felajánlásukkal egy igazán sikeres rendezvény részesei lehettünk és közösen megvalósíthattuk Máté álmát.




Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019. május 14.

Archívum



Belépés