Beszámolók


26.Március



Martin új színt hozott a Párizsban megvalósuló kívánságoknak, mert ő nem Disneylandet akarta megnézni, hanem a Paris Saint-Germainnek akart szurkolni a saját stadionjában, ahol Neymar is focizik.

Már a repülőút is CSODAJÓ élmény volt, mert még nem repült soha. Aztán másnap, a meccs napja esősen indult – még az Eiffel-torony teteje is a felhőket hasította, így a Martin számára ingyenesen meglátogatható Louvre termeiben való barangolás töltötte ki a délelőttöt. Jelentjük, Mona Lisa továbbra is sejtelmesen mosolyog, bár elég távolságtartó – a golyóálló vitrin, a tömeg és a kordonok miatt. Mire kijöttünk a világ legnagyobb alapterületű múzeumából, már kezdett kisütni a nap. CSODA!

A délutáni meccsre minden felől áramlott a tömeg. Martin megkapta a hőn áhított szurkolói sálat, és elfoglalhatta a Csodalámpa jóvoltából a Parc des Princes stadion egyik CSODÁSAN jó helyét. Bár Neymar nem sokkal korábban eltörte a lábát, és a csapat is éppen kiesett a Bajnokok Ligájából, mégis egy nagyszerű meccset láthattunk a Metz ellen. 5-0-ás győzelemmel zárult a mérkőzés, úgyhogy még éjjel is hallottuk az utcán ünneplő embereket, és a francia sajtó is láthatóan örült a csapat feltámadásának. Martinnak az volt a meccshez fűzött előzetes reménye, hogy sok gólt lásson – ez is maximálisan teljesült! Lehet, hogy ebben is benne volt a Csodalámpa keze?!

Másnap szép, tiszta idő volt, így egy-két CSODÁRA nevezetes helyet sikerült megnézni. Martin állt a Diadalív tövében a Champs-Élysées végén, majd gyalogosan átmentünk az Eiffel-toronyhoz. Közben számtalan márkás autót láthattunk, amik közül egy sem kerülhette el Martin szemét: Aston Martin, Lamborgini, Ferrari, Maserati és a többiről már ne is beszéljünk. CSODA menő autók voltak. Természetesen az Eiffel-torony legtetejére lifteztünk, és onnan nem is nagyon akaródzott lejönni, amíg szinte már alkonyodott. Még egy német lánykérést is láttunk a torony tetején. CSODA romantikus volt a rózsaszirom eső ebből a magasságból.

Párizs megér egy meccset! Köszönjük a támogatóknak, hogy Martinnak lehetővé tették ezt a CSODÁS élményt!

/ 3





Martin nevében is köszönjük a Batschka Stiftung, a Schneider Electric, az Xpatloop és magántámogatóink támogatását!

Köszönjük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok révén ők is hozzájárultak Martin kívánságának valóra váltásához.




Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Párizs, 2018. március 12.

Archívum



Belépés