Beszámolók


9.Június


Máté még egy kis aprócska fiú, ennek ellenére nagyon határozott kérése volt, egy olyan kerékpárt szeretne, amelyiken van oldalkerék, kis kosárka és csengő, s természetesen, hogy mindenki tudja, kié a járgány, a neve is szerepeljen rajta.

Még el sem kezdtük a kívánság szervezését, amikor felhívott Palota Csaba az ibis Styles Budapest City igazgatója, aki elmesélte, hogy a munkatársaival a kerékpározás hívei és a hoteljükben még a falon is vannak bicajok, így arra gondoltak, szeretnék ők ezt a kívánságot teljesíteni. Már csak arra kellett várni, hogy megtudjuk, Máté mikor érkezik a szüleivel Budapestre.

Egy rekkenő májusi napon, az elég hosszúra nyúlt kezelés után Máté és szülei a kórháztól néhány utcányira lévő szállodába mentek, ahol egy csapat felnőtt nagy-nagy szeretettel fogadta őket. Volt mindenféle meglepetés, ajándék, játék, egy dobozból kézzel készített asztali focipálya, sok-sok érdekes kerékpár, még a bárszék is kerékpár formájú volt, a zöldségekből és a gyümölcsökből pedig a Máté feliratot tették ki.

S eljött a várva várt pillanat, amikor Kollin Gergely a magyarországi ibis szállodák brand managere a többi hotel igazgatói részvételével adta át a hőn áhított bicajt. Nagy volt az öröm, Máté csak nézegette, ellenőrizte, minden megvan-e rajta, majd felült és ki is próbálta, mosolyogva száguldozott a folyosókon, majd megpihenve meguzsonnázott. A szállodai munkatársai, vezetői mind azon szorgoskodtak, hogy Máté elfelejtkezhessen a betegségéről.

Mivel Máté 2 napos hosszú vizsgálatra érkezett Budapestre, Palotai Csaba igazgató felajánlotta a családnak, hogy az éjszakát ne a kórházban, hanem egy kényelmes hotel szobában töltsék el. S bár mi felnőttek azt gondolnánk, hogy egy beteg gyermek, akit aznap nagyon fájdalmas vizsgálaton esett át, már csak aludni szeretne. Nem, Máté elvitte a már igencsak fáradt szüleit a közeli Duna-partra, hogy jó hosszan kipróbálhassa az új szerzeményét. Másnap kellemesen kipihenve megreggelizett a család a szállodában, majd búcsút véve a házigazdáktól, folyatták az előző nap megkezdett vizsgálatokat. De hogy ezt már könnyebben viselte Máté, az biztos, hiszen ott volt vele a csodakerékpárja, méghozzá a névtáblájával.

Kívánjuk Máté, hogy használd jó sokat a bicajt, s gyógyulj meg mihamarabb!!




Köszönjük Palotai Csabának, az ibis Styles Budapest City igazgatójának és az ibis szállodák igazgatóinak, valamint a munkatársaknak az összefogást, hogy segítségükkel teljesülhetett Máté álma.



A szálloda munkatársai által magyarul és angolul készített kisfilm is megtekinthető.


Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
Budapest, 2017. május 18.

Archívum



Belépés