Beszámolók


24.November

Dóri és Bence ugyanarra gondoltak, mikor a kívánságot megfogalmazták magukban, vagy inkább ugyanaz a személy lebegett a szemük előtt? Mindketten élőben szerettek volna látni egy Real Madrid meccset, és kedvencüket C. Ronaldót! Egyikük sem volt még külföldön És egyikük sem repült még repülőn.
Az élményeiket összefűztem, hogy ők mondják el a saját szavaikkal az eseményeket. Senki se csodálkozzon, ha a csoda szó halmozottan fordul elő a következőkben...



B: Kicsi korom óta focizom, és imádom a focit. Kedvenc csapatom a Real Madrid. Volt egy nagy álmom: szerettem volna a kedvenc csapatom játékát élőben látni a Santiago Bernabeu stadionban. Sose hittem, hogy valaha teljesülhet az álmom, de amikor a Csodalámpa önkéntesei megkeresték anyát, kezdtem bízni benne.

D: Úgy vártam ezt az utat mint kisgyerek a karácsonyt. Amikor a repülőn ültem, akkor jöttem rá, hogy ez mind velem történik meg! A kedvencem a repülőben az volt, amikor le- vagy fölszállt, az olyan volt, mint a vidámparkban a hullámvasút. Mivel én először ültem repülőn, minden olyan új és furcsa volt számomra.

B: Nagyon jókat nevettünk együtt. Az érkezés estéjén megnéztünk egy flamenco estet. Másnap a Spanyol Királyi Palotán sétáltunk végig.

D: Minden olyan gyönyörű volt ott. Minden olyan csicsás és túlzó, de mégis csodaszép. A falak gyönyörűek, a bútorok szépen kifaragva. De az volt ebben a legfurcsább, hogy még itt él a királyi házaspár.

B: Ezután következett a csúcspontja az egész madridi túrának: a meccs, ami 20 órakor kezdődött, de mi már 18 óra előtt ott voltunk. Elképesztő volt a nagy tömeg. Lovasrendőrök várták a Real csapatát, akik 19 óra előtt meg is érkeztek gyönyörű buszukkal. A szurkolók őrjöngve futottak a busz után. Csodálatos volt, a Santiago Bernabeu stadionról nem is beszélve. Leírhatatlan érzés volt, amikor bejutottunk az óriási stadionba, de ez semmi ahhoz képest, amit akkor éreztem, amikor kijöttek a játékosok. Egyszerűen hihetetlen volt, hogy ezeket a szuper játékosokat élőben láthatom, ráadásul remek helyről.
Amikor egyszerre 50 ezer ember együtt szurkol, azt az érzést nem lehet szavakkal leírni. Ráadásul nagyon sok gólt láthattunk, hiszen a Real Madrid nyert 5:1-re a Rayo Vallecano ellen.

D: Kedvencemmel, Cristiano Ronaldoval sajnos nem sikerült személyesen találkozni. De jelen lenni egy ilyen meccsen életre szóló élmény. A meccsnek a hangulata nem hasonlít semmilyen koncertre, vagy bármilyen nagyobb rendezvényre. Amikor gólt lőttek, mindenki állva fütyült és kiabált. Szólt a "€žHala Madrid"€ž. Aki betalált, annak mindig kiabálták a nevét.
Szerencsére egy olyan meccsre tudtam eljutni, amin Ronaldo is gólt tudott lőni. Mindegyiket más ember lőtte, de az utolsót a kedvencem!

/ 5




B: Vasárnap délelőtt stadiontúrára mentünk. Eszméletlen volt látni a sok trófeát, Puskás Öcsi fotóját, vagy a játékosok öltözőjét. Lemehettünk a pálya szélére, beülhettem a kispadra, és összefotóztak a kedvenc játékosom képével.

D: Nagyon nagy volt a stadion, egy fél napig tartott, mire bejártuk az egészet. A túra is nagyon tetszett. Megnézni, hol is játszanak a játékosok, hol öltöznek át a focisták? Milyen kupákat nyertek eddig meg? Bepillanthattunk a kulisszák mögé. Az egész stadion csodálatos volt.

B: Ezután átmentünk egy panoptikumba, ahol híres emberek viaszszobrait láthattuk. Hétfőn pedig a Vidámparkban tölthettünk egy felejthetetlen napot. Csodálatos volt, remekül éreztem magam.

D: Ez volt a legjobb nyaralásom és ezt a Csodalámpa Alapítványnak köszönhetem és a támogatóknak. Köszönöm Kardos Tamásnak, aki elkísért minket ezen az úton. Szeretném megköszönni hogy teljesítették a kívánságomat!

Ez volt életem legboldogabb három napja, mert többet kaptam, mint amit álmodtam. Köszönöm szépen!

B: Nagyon köszönöm a Csodalámpa Alapítványnak, dr. Felszeghy Enikő Noémi doktornőnek, és kísérőnknek, Tamásnak, aki nagyon kedves, segítőkész, és türelmes volt. Sose hittem, hogy vannak még ilyen jószívű, odaadó emberek, mint ők.

Felejthetetlen élmény volt! Nagyon köszönöm!

Dorottya nevében is köszönjünk a kanadai HollisWealth vezetőinek és munkatársainak, továbbá dr. Nagy Adrienn magántámogatónk és a Jet Travel támogatását!




Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. November 10.

Archívum



Belépés