Beszámolók


20.Március





Márk egy halk szavú, zárkózott kisfiú, aki nagyon nehezen nyílt meg és árulta el mi a titkos vágya, vajon mit is szeretne kapni a dzsinntől?
Végül többszöri beszélgetésünk után félénken a fülembe súgta: én egy "igazi" laptopot szeretnék, egy olyat, ami csak az enyém lenne, hogy sok fiús játékot játszhassak rajta és a barátaimmal levelezhessek, beszélgethessek, tarthassam a kapcsolatot a kórházból-mert nekem most még sokat kell kórházban lennem.

Nem hiszem, hogy létezik olyan dzsinn, amelyik egy ilyen szívhez szóló kérésnek ellent tudna állni! Márknak nem is kellett sokáig várnia, míg a titkos vágyából valóság lett. Támogatónk, a Magyar Nemzeti Bank "varázspálcája" gyorsan megtalálta a csodaszép laptopot és már vihettük is Márknak a megálmodott csodát a Tűzoltó utcai kórházba, ahova a kisfiú éppen kezelésre érkezett édesanyjával.

Márk hitte is - meg nem is, hogy a dzsinn teljesíteni fogja a kívánságát, de mikor meglátta Vankó Győző úr kezében a hatalmas dobozt, ámulatában meg sem tudott szólalni. Kis keze remegni kezdett és kérdőn tekintett édesanyjára, hogy most mi is történik valójában? Lehet, hogy tényleg létezik a dzsinn és most elhozta neki, amire oly nagyon vágyott?

Vankó úr kicsomagolta a gyönyörű, elegáns gépet , kedves mosolya és megnyugtató szavai valamennyire feloldották a kicsi Márk feszültségét, de a gépet egyszerűen nem merte kezébe venni, nehogy elmúljon a varázslat. Részemről külön hálával tartozom Vankó úrnak, amiért az MNB képviseletében személyesen megjelent az ajándék átadásánál - bevallom, én talán még most is csak a gép beüzemelésének kezdeti lépéseinél tartanék, ami biztosan elrontotta volna a pillanat varázsát, a gyermek határtalan örömét.

A profi fiatalember azonban percek alatt elővarázsolta az összes variációt ahhoz, hogy a kis Márknak ne legyen gondja a számára igazán fontos oldalak használatában - és tette mindezt olyan kedvesen és segítőkészen, hogy a gyámoltalan kisfiú arcán végre megjelent a boldogságot tükröző mosoly, sőt, kis ujjacskájával már gyengéden meg is merte érinteni az ő "igazi" laptopját.

Lassan búcsúzni kezdtünk a titkos álmok megvalósulásában továbbra már nem kételkedő kisfiútól, végül búcsúként és köszönetképpen Márk még igazán "fiúsan" kezet fogott Vankó úrral és halkan, szemeiben csupa hálával mégegyszer megköszönte a megvalósult álmot.

Kicsi Márk, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában!



Köszönjük az Magyar Nemzeti Bank támogatását, Vankó Győző úrnak pedig

a személyes részvételt és segítséget!





Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. március 12.

Archívum



Belépés