Beszámolók


28.Február

A 14 éves Lóránt iPhone 4-et kért a Csodalámpától. Sajnos saját telefonja elromlott, idősebb testvére pedig érthetően hosszabb időre, vagyis amíg Lóránt kórházban van, nem tudja nélkülözni készülékét.

Lóránt nagyon talpraesett nagyfiú, elmesélte, hogy mikor megtudta, milyen beteg, teljes erőbedobással a gyógyulásra koncentrált. Egyetlen egy dolgot nem kedvel, hogyha megszúrják…

Édesanyja az ajándékozás pillanatáig titokban tartotta, miért is jönnek sietve a belvárosba, nyomban a reggeli vérvétel után.
Lóránt némileg meglepődött, amikor végül meglátta céljukat, a hatalmas, szép, régi épületet, vagyis a Magyar Nemzeti Bank épületét...

Lórántot a bank munkatársai fogadták, majd a protokoll szobában csatlakozott hozzánk az MNB egyik alelnöke, dr. Balog Ádám, hogy személyesen teljesítse Lóránt kívánságát. Rövid beszélgetés után nem feszítettük tovább a húrt, előkerült a kis doboz, benne a kért telefonnal.

Reméljük, hogy Lóránt fülig érő mosolya azt is jelzi, hogy megbocsátja a kórháznak a ma reggeli vérvételt…

/ 4



Lóránt a telefon közös kicsomagolása és beüzemelése után elmesélte, hogy valószínűleg néhány héten belül befejeződik kezelése, ezután felvételizni fog tiszafüredi katonai gimnáziumba.
A telefont elsősorban barátaival és családtagjaival való kapcsolattartásra használja majd.

Kedves Lóránt! Mielőbbi teljes gyógyulást és sikeres felvételit kívánunk.

Lóránt kívánságát a Magyar Nemzeti Bank támogatásával teljesítettük, Lóránt nevében is köszönjük!


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. február 26.



Archívum



Belépés