Beszámolók


26.Március



Meghökkentő történetekkel szórakoztatott bennünket Dani, aki családjával sok időt tölt a Csorvás környéki vízpartokon, ők igazi szenvedélyes sporthorgászok. Ismerik a halfogási módszereket, a csalifajtákat, így érthető, hogy Dani horgászfelszerelést kért a Csodalámpa Alapítványtól.

A szegedi Gyermekklinikától a Kossuth Lajos sugárúti szaküzletig tartó út kellemesen telt. Dani és édesanyja elmesélték, hogyan fognak halakat, és hogyan pecáztak véletlenül kagylót, rákot, illetve egy hatalmas gyanútlan madarat, aki elfogyasztotta a vízbe dobott kishal-csalijukat. Először a kapásjelző ugrálását vették észre, érezték, milyen óriási a súly, aztán meglátták a szegény "repülő halat". Amikor sikerült a nagy barna csőrök közül kiakasztaniuk a horgot, gyorsan szabadon engedték a fogást.

Mi elmeséltük, hogyan fogtunk horgászbottal halat, máskor pedig cipőt… (A képen látható 40-es méretű kávébarna lábbeli nem az ázott bakancs, hanem Dani vadonatúj sporthorgászbakancsa.)

Kikísértük vendégeinket a vasútállomásra, ott átadtuk a felszerelést: a horgászbotot, az orsót, egy pár vízálló cipőt és az aranyszínű tároló dobozt.

Ahogy a horgászok mondják: görbüljön a bot! Használd egészséggel a felszerelést, Dani!




Köszönjük Rádi Csaba támogatását!!






Kapás Csilla és Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2013. március 12.

Archívum



Belépés