Beszámolók


15.Február



“Ahol nagy a szeretet, ott mindig történnek csodák.” (Willa Cather)

Irodavezetői csapatunk úgy döntött, a Csodalámpa Alapítvány segítségével napsugarat varázsol egy kisgyermek mindennapjaiba. A szervezésben, koordinálásban Fábiánné Halmi Ildikó szolnoki irodavezető volt segítségünkre.
Mi kis csodánk a négyéves Renike, akit a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán látogattunk meg januárban, és adtuk át neki a régóta áhított DVD lejátszót.

Pici lány hatalmas mosollyal az arcocskáján fedezte fel a játékot, a kedvenc Micimackó figurákat, a könyvekben a tündéreket, és természetesen a lejátszót is az egyik nagy kedvenccel, a Verdák-kal, amit azon nyomban kis is próbáltunk.
Sajnos arra nem volt lehetőségünk, hogy mind a 15-en meglátogassuk Renikét, ezért egy vidám kis tablón mutattuk be a „néniket, akik nagy szeretettel küldték neki az ajándékokat”.

Mialatt a kórház felé tartottunk mind hármunkon érezni lehetett a feszültséget, talán ugyanaz a gondolat munkált bennünk. Nem tudtuk mi az, amivel szembesülni fogunk, és nem sejtettük, miként fogjuk viselni a kórház hangulatát és a kis betegek látványát. A kórházba belépve egy pillanat alatt az összes kétely szertefoszlott, hiszen nem betegséggel és szomorúsággal találtuk szemben magunkat, hanem színes falakkal, mosolygós ápolókkal és apró reménytől csillogó szemekkel.

Renit megpillantva pedig véglegesen meggyőződtünk róla, hogy ezek a gyerekek a betegséget nem tragédiaként élik meg, hanem csak egy múló állapotnak tekintik és tudják, ha türelemmel viselik a megpróbáltatást, akkor hamarosan újra önfeledten szaladgálhatnak és játszhatnak.

Amikor kiléptünk az utcára a szürkeség és a borongós idő ellenére mosolyogtunk, hiszen csodát láttunk, a kitartás és az élni akarás csodáját.

A kislánnyal és édesanyjával töltött időt látva, hogy milyen örömet okoztunk látogatásunkkal, megerősítette azt az elhatározásunkat, hogy hagyományként szeretnénk folytatni a Csodalámpás kívánságok teljesítését.




Köszönjük a Fundamenta Irodavezetők segítségét mellyel hozzájárultak Reni boldogságához!





Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013/1/29

Archívum



Belépés