Beszámolók


8.Február





Sokszor előfordul, hogy a dzsinn nehéz helyzetbe kerül, hiszen a gyermekek álmainak semmi nem szab határt. A dzsinn viszont tudja, hogy ezeknek az álmoknak a beteljesülése milyen sokat jelent a kis betegeknek, ezért a végsőkig küzd a "végeredményért" - azért a pillanatért, mikor az álom megvalósulásakor részese lehet egy boldog mosolynak.

Ez történt a bájos, mindig mosolygó kis Petra esetében is. A kis tini lány egy aláírt posztert kért Pink-től. Aki véletlen nem tudná: Alecia Beth Moore, művésznevén Pink egy híres, háromszoros Grammy díjas, nagyon "dögös" énekesnő, a fiatalok bálványa. Hát csoda ezek után, hogy Petra is rajong érte?
Először könnyűnek tűnt a feladat a dzsinn számára, hisz az ilyen híres énekeseknek hatalmas média hátterük van, mi sem egyszerűbb, mint megkeresni az "illetékeseket" és szépen megkérni őket, hogy küldjenek egy aláírt posztert Petra részére. Ezt is tettük, aztán telt-múlt az idő és nem történt semmi érdemleges. A Csodalámpa sok-sok dzsinnje mind azon törte a fejét, hogy is lehetne felgyorsítani a poszter megszerzéséhez vezető "rögös" utat, mígnem egy szép napon a messzi távolból mégis felcsillant a remény. Bizony-bizony a Csodalámpának az egész világon szorgoskodnak a dzsinnjei és az egyik aktív segítőnk egyenesen Amerikából jelentkezett, hogy megtalálta a "kiskaput" és... máris úton volt hozzánk az ajándék.

Mi, " hazai " dzsinnek is nagyon izgatottak voltunk, vártuk a hatalmas posztert, hogy mielőbb eljuttathassuk a kislánynak. Végre megérkezett a boríték, ami egy kicsit gyanúsnak tűnt egy poszter méretéhez képest. Izgatottan bontottuk ki és egy dedikált, igencsak csábos fénykép került elő Pink-ről egy elegáns, eredeti aláírást hitelesítő okmánnyal együtt. Igyekeztünk, hogy a kis rajongó mielőbb megkaphassa az ajándékot. Reménykedtünk abban, hogy a várva-várt hatalmas méretű poszter helyett megszerzett kisebb méretű dedikált fényképnek is örülni fog. Az örömöt azzal kívántuk fokozni, hogy még Pink CD is került a csomagba a közben bekeretezett fénykép és az eredeti aláírást tanúsító okmány mellé.




Petra semmit nem sejtett, mikor izgatottan megérkeztem a Tűzoltó utcai klinikára, ahol a kislány egynapos kezelésen tartózkodott édesanyjával. Elkezdtünk beszélgetni és nagyon "gonosz" módon megkérdeztem tőle, mit szólna, ha a dzsinn mégsem tudná teljesíteni a kívánságát, hisz már oly régen várjuk a kért hatalmas posztert és még mindig nem tudta a dzsinn megszerezni - talán a túl nagy méretű posztert a "súlya" miatt nem bírja el? A kis tündérke kicsit szomorú lemondással a szemében, de mosolyogva, nagyon szerényen azt mondta: nem baj, akkor kérhetek valami mást helyette?
Na, ez a szívbemarkoló válasz már nekem is sok volt és megkérdeztem tőle, hogy minek örülne jobban: egy hatalmas, bárki számára elérhető "sablon" poszternek, vagy egy igazi, szexis Pink képnek, amit az énekesnő eredetiben dedikált? Azonnal kiderült, hogy az igazi érték a fénykép és az aláírás, ezért gyorsan" elővarázsoltam" a csomagból a nagy "Ő"-t, Pink elegáns ezüst színű tollal dedikált fényképét, az igazoló okmányt és a 2 CD-, hisz úgy gondoltuk a képhez megfelelő zenei aláfestés is kell, hogy teljes legyen az öröm.

A kicsi lány olyan meglepett és boldog volt, mosolya és csillogó szemei olyan mélységes hálát és örömöt fejeztek ki, hogy az szavakkal szinte leírhatatlan. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodás, felejthetetlen pillanatnak és arra gondoltam, bárcsak a Csodalámpa valamennyi dzsinnje nevében magamhoz ölelhetném ezt a törékeny kis tündért... de hát ez sajnos elővigyázatossági szempontokból, influenza járvány idején lehetetlen.

Drága kicsi Petra, a Csodalámpa teljes csapata, valamennyi dzsinnje kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást, kívánjuk, hogy minden álmod váljon valóra úgy, ahogy ez a kívánságod is teljesülhetett.




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.február 01.

Archívum



Belépés