Beszámolók


6.Október

Ricsi, aranyos kisfiú és gyógyító kutyusokkal szeretett volna találkozni.
Kérdésünkre, milyen kutyussal, azt mondta, hogy kettővel, egy naggyal, akihez bújhat és egy kisebbel, akivel játszhat.

Gyors szervezésbe kezdtünk, Ricsi kezelőorvosa, Garami dr. segítségével pillanatok alatt eljutottunk Mazsola és Sam gazdáihoz.
Györgyi és Szilvi a Terápiás Állatok Alapítványmunkatársai, nagy örömmel ajánlották fel segítségüket. Mazsola gyönyörű golden retriever, Sam shelti.

Már megérkezésünk pillanatában mindketten tudták dolgukat, kedvesen közelítettek Ricsihez, játszottak vele, különböző érdekesebbnél érdekesebb feladatokat oldottak meg vele: kendőket kellett levenni és feltenni Sam hátára, Mazsi hasa alatt kellett átbújni, színes karikákba falatkákat tenni, ahonnan ezeket csak gazdáik engedélyével vehették ki a kutyusok.

A kezdeti megilletődöttséget Ricsi hamar elfelejtette, vidáman kúszott-mászott Sam és Mazsi között.
Persze egy idő után mindenki elfáradt, így, amikor Mazsi lefeküdt, Ricsi örömmel bújt hozzá és pihent rajta. Öröm volt látni Ricsi és a kutyusok örömét, fáradhatatlanságukat, ahogy újabb és újabb feladatokat oldanak meg együtt. Ricsi egy idő után magától értetődően puszit is kapott hol egyik, hol másik kutyától. Mamája, Orsi és mi felnőttek meghatottan mosolyogtunk látva, érezve mindazt a szeretetet, amit egymásnak nyújtottak. Meg is beszéltük, hogy a „kezelések” folytatódnak. Richi Mazsolát választotta, vele szeretne mielőbb és hosszan találkozni. Bízunk abban, hogy a találkozókat hamarosan meg tudjuk ismételni.

/ 3



A nagy játék után fantasztikusan finom tízórait kaptunk az Art’Otel Budapest kedves munkatársától, Manuelától, sőt Ricsi egy igazi kutyusos tortát is.
Óriási mosollyal fogadta az ajándékot, ami Mazsolához hasonlított. Nagyon örült, hogy hazaviheti.
Hamar véget ért ez a délelőtt, Ricsi félálomban mosolyogva várta, hogy mielőbb hazamehessen, de persze a szemét mindvégig Mazsolán és Samen tartotta. Világos a történtekből, hogy Mazsola és Sam nagyban hozzájárultak és hozzájárulnak Ricsi mielőbbi gyógyulásához.

A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük az Art’Otel Budapest vezetőségének és kollegáiknak, a Terápiás Állatok Alapítvány vezetőinek és természetesen Mazsinak és Samnek.

Patzauer Éva Felkai Márta
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2012. október 4.

Archívum



Belépés