Beszámolók


5.Szeptember





A 4 éves Zita kívánsága az volt, hogy repülhessen. Cseh Adrienn közbenjárásának, és a Győri Aero Klubnak köszönhetően szinte azonnal valóra vált a győri kislány álma.

Zita ikertestvérével, Ábellel érkezett a péri repülőtérre, ahol már egy teljesen felkészült csapat és egy fehér vitorlázó repülőgép várta a fürtös hajú, közvetlen kislányt. Zita csacsogott, mesélt, és úgy tűnt, hogy a repülés előtti izgalmak csak az én gyomromon érződtek.

Valószínűleg én szoríthattam jobban az ő kezét, amíg kisétáltunk a pályára. Kondor Viktória, a klub képviseletében részletesen elmesélte és megmutogatta mire való a csörlőző gép, az ernyő, mesélt a termikekről, és arra is rácsodálkozhattunk, hogy hány ember dolgozik földi szolgálatban annak érdekében, hogy egyvalaki a kék eget szelhesse. A magányosan vitorlázó gépek tehát igazi csapatsportot rejtenek. Pár perccel később hangtalanul földet is ért az a repülő, ami ezen a délelőttön Zitára várt.

Az összeszokott stábnak köszönhetően kényelmes ülésmagasító párnák kerültek elő, hogy a csöppnyi lány is élvezhesse a kilátást a fehér gépmadárból. Egy dobott puszi, egy meglengetett kar, és annyi időm sem maradt, hogy elcsettintsem a fényképezőgépet, a repülő már magasan járt. Zita beszámolója szerint, mi apró hangyák, az autók kicsi gyufásdobozok voltak, de a virágba borult napraforgó föld és a közeli Pannonhalma fentről is gyönyörű látványnak bizonyult.

A landolást követően Ábel került sorra, aki egy férfiember büszkeségével, édesapja öléből élvezte a szárnyalást.

A pilóta bácsi sem maradt rest, a földet érést követően - bátorságuk jeleként - egy-egy kis repülőt ajándékozott a két pici lurkónak.

A meglepetések azonban még itt sem értek véget. A Győri Aero Klub az első repülés emlékére egy sárga és egy kék színű pólót ajándékozott az ikreknek.

Kicsi Zita!
A Csodalámpa és a Győri Aero Club nevében jó egészséget, sok örömöt, és magasra szárnyalást kívánunk Neked!




Köszönjük támogatónknak, hogy valóra váltotta egy csöpp kis lány álmát!







/ 8






Erdős Réka és Nyilas József
kívánság-koordinátorok
Pér,2012.07.28.

Archívum



Belépés