Beszámolók


6.Május

A kis Bence alig múlt 7 éves ,de már most rajong a helikopterekért , repülőgépekért, szereti nézegetni a magazinokban és az interneten a különböző, szebbnél szebb "madarakat". Már sokszor álmodott arról, micsoda nagy élmény is lenne, ha ő egyszer egy igazi géppel repülhetne?
Ilyen fantasztikus álmot mielőbb valóra kell váltani, gondolta a Csodalámpa dzsinnje és titokban azonnal szövetkezni kezdett Kováts Gábor úrral, a Skylux Aviation Kft tulajdonosával, aki már több alkalommal segített megvalósítani Csodalámpás- gyermekek titkos álmát.
Már csak arra vártunk, hogy az időjárás is kedvezően alakuljon, a dzsinn természetesen ezt is el tudta intézni. Miután a kis Beni megérkezett édesanyjával és kishúgával Lilivel a Budaörsi Repülőtérre, Gábor bácsi bevezette a csöppségeket a hangárba és a gyerekek csak ámultak-bámultak a sok, szebbnél-szebb kisrepülő láttán.
Beni és Gábor bácsi, a pilóta, között lefolytatott rövid szakmai megbeszélés után kezdődhetett az ifjú pilótajejölt gyakorlati kiképzése, mester és tanítványa beszálltak a gyönyörű, fényesen csillogó repülőgépbe, sőt Bence mamája is engedélyt kapott a beszállásra...., aztán irány a budapesti városnézés.
Mikor a városnézés után ismét felbukkant, majd leszállt a Skylux járat , Beni kipirult, mosolygós arcát látva már tudtuk, hogy bár a a gép csak egy profi pilótával szállt fel, két profi pilótával érkezett vissza Budaörsre. Kováts úr nagyon büszke volt tanítványára és határozottan kijelentette: Bence egy igazi pilóta tehetség!
A leszállás után kicsit gyanús volt, vajon a gép motorját miért nem állítja le a pilóta ? A válasz nem váratott magára sokáig: Kováts úr tudta, hogy Beni kívánsága még csak részben teljesült, hiszen ő azt is megsúgta a dzsinnek: nagyon szeretné, ha kis tesója Lilike is megízlelhetné a repülés élményét, így aztán csupaszív szponzorunk, Kováts úr fölkapta a kis Lilit, beültette a gépbe és a csodagép újra felszállt. Mikor ismét földet ért a kis csapat, a két testvér a sok élménytől izgatottan, egymás szavába vágva beszélték meg, ki vezetett jobban, melyik kanyar volt igazán veszélyes, csak úgy mellesleg pedig..... csudajó volt repülni!

Őszinte szívvel kívánjuk Neked kicsi Bence, hogy felnőttként még a maihoz hasonló, nagyon sok boldog élményben legyen részed.

Külön szeretnénk megköszönni a Skylux Aviation Kft tulajdonosának, Kováts Gábor úrnak önzetlen segítségét, hiszen nélküle a kis Beni soha nem válhatott volna a Skylux tiszteletbeli pilótájává.






Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
kívánság – koordinátorok
Budaörs,2010.május 05.

Archívum



Belépés