Beszámolók


21.Szeptember


Bálint Napja



A legutóbbi beszámoló után arra gondoltam, hogy mostantól csak tényszerű írásokat fogok itt közzétenni. Aztán a történtek után kicsit átértékeltem a dolgokat.

Most gondolhatod magadban, hogy megőrültem. Miért beszélünk augusztusban Bálint napról? Elmesélem.

A Fundamenta Akadémia azt vette a fejébe, hogy havonta teljesít egy Csodalámpás kívánságot. Ez már jó ideje így megy, azonban most mégis meg kell osztanom veletek egy igazi CSODÁT. Felhívtam az édesanyát, hogy másnap érkezünk, és egy kis ajándék is lesz nálunk. Természetesen pont ugyanúgy meglepődött, mint az összes többi szülő szokott ilyenkor. Akik csak akkor hiszik el, hogy létezik még önzetlenség, amikor a gyermeknek már a kezében van a régóta várt „gyógyszer”.

Ez most mégis kicsit más volt. Az édesanya teljesen elérzékenyülve, elcsukló hangon mondta a következőket: „Ez valóban egy igazi csoda, mert Bálintnak holnap lesz a születésnapja. Nagyon nehéz volt neki elmagyarázni, hogy idén nem lesz születésnapi torta az asztalon. Ugyanis a jelenlegi helyzetünkben még ezt sem engedhetjük meg magunknak. Bálint most nagyon szomorú.”

Megnyugtattam, hogy Bálint holnaptól nem fog szomorkodni. Csak ne mondjon neki semmit, tartsuk teljesen titokban a kis akciónkat. Valóban így történt. Amikor megérkeztünk, egy igazi belevaló kis csibész fogadott bennünket. Nem sok idő telt el, amikor is elújságolta, hogy ma van a születésnapja. Valamit megsejtve, az asztalon heverő csomagra pillantott, és azt gondolta, tudja, mi van benne. Egy hordozható DVD lejátszó rejtőzött ott.

Ekkor jött a következő fordulat, amikor is közölte, hogy egy tortának nagyon tudna örülni. Nem húztam tovább az időt, kezébe nyomtam a csomagot. Nem tudom leírni, azt a mérhetetlen boldogságot, ami az arcán tükröződött. Amikor pedig meglátta, hogy mit is kapott, elkezdett ugrálni örömében. Tekintettel az állapotára ez nem volt szerencsés dolog, de nehéz lett volna visszatartani.

Gondoltam én is egy kicsit csibész leszek, és megkértem, hozzon egy mese DVD-t. Természetesen az egész család szinte egyszerre mondta, hogy nekik ilyen nincs. Már többször leírtam, hogy egy vérbeli csodalámpást nem érhetik meglepetések. Ekkor magabiztosan elővettem még egy csomagot, ami telis-tele volt jobbnál jobb klasszikus mesefilmekkel. Természetesen, mint mindig, most is eltekintettünk a „pikáccsutól”, és Songokutól…

Azonban amikor a Frakk kalandjai útjára indult a lejátszóban, egyértelművé vált számunkra, hogy indulhatunk… Bálint ugyan nem kísért ki minket, de megbocsátottunk neki, mert nagyon elfoglalt volt. Ez már csak azért is jó, mert megint sikerült egy kis emberpalánta figyelmét elterelni arról, amiről el kellett… Amiről a küldetésünk szól…

Ettől volt ez a nap Bálint napja…




Tar Zoltán, és Zámbó János kívánságkoordinátorok






Köszönjük szépen a Fundamenta Akadémia összes munkatársának, ZsuzsiNéninek, Ritának, Esztikének.

Archívum



Belépés