Beszámolók


2.Június


Ádám arra vágyott, hogy kedvenc debreceni kezelőorvosának megmutathassa, hogyan üli meg egy magyar srác a motorját – az ő ügyességével egyébként a hátrafelé nyilazás sem lenne nagy probléma. Mindezt a Hungaroring pályáján képzelte el úgy, hogy az orvosa, Dr. Szegedi István is vele motorozhasson.

A kívánság teljesítését Bulcsu Rezső a BR Organisation Kft vezetője tette lehetővé a május 13-i nyílt motoros nap déli szünetében. Kizárólag Ádám és orvosa mehetett jó néhány kört a ringen egy felvezető motoros kíséretében. Ahogy egyre jobban érezték a pályát, annál hamarabb láttuk őket újra felbukkanni a célegyenesben.

A pályamotorozás végén folytatódott az élmények sora. A kis csapat beléphetett a Race Control szentélyébe, ahol Karassantes Arisztotelész vezényelte a pályabírókat egy monitorfal előtt ülve. Az sem esett nehezére, hogy kimerítő válaszokat adjon kérdéseinkre, miközben mellékesen olyan események felett intézkedett, mint egy kanyarban történt bukás, ahol gondoskodni kellett a többi motoros kivezetéséről, a mentőkről és a roncs elszállításáról is pergő egymásutánban; aztán páran el-elhagyták néha a kijelölt pályát, és rövidtávú időjárásjelentést is adott az embereinek.

Ezután következhetett a hungaroringes kívánságteljesítések koronája, hiszen Ádám is felléphetett annak a dobogónak a legfelső fokára, ahol nagy versenyzők szokták győzelmüket ünnepelni. Ádám nemes gesztussal megosztotta a helyet Szegedi doktorral, mi pedig elgondolkodtunk: a pályán kívüli küzdelemben is együtt harcoltak, hogy ez a srác itt állhasson.

Ezek után megcsodáltuk a pályára induló amatőr és profi motorosok készülődő gépeit, és nagy meglepetésünkre összefutottunk Talmácsi Gáborral, aki korábbi csodalámpás kívánságteljesítőként nagyon szívesen adott autogramot Ádámnak és Szegedi doktornak is.

A nap végére Ádám is tartogatott nekünk – de legfőképpen orvosának ajánlva – egy meglepetést. Egy kevésbé forgalmas területen megmutatta, hogy nem csak gyorsan tud száguldani egy motorral, hanem akrobata mutatványokra is képes profi szinten. Az egy keréken fél kézzel való haladás, vagy a szabályos körökben való gumiégetés nem jelentett neki gondot. Gyakorlottan mutatta be számos trükkjét, amire a helyi motoros közönség is felfigyelt.

A nap száguldó motorosként telt el, de az élmények biztosan örökre megmaradnak a győztesekben.




Csinády Rita és Kardos Tamás
kívánság-koordinátorok
2009.05.13.



Archívum



Belépés