Beszámolók


28.Január


Rövid rögtönzött koncert keretében két fiú, László és Huba kívánsága teljesült november 25-én a szegedi Gyermekklinika Onkohameatológiai Osztályán.

A Csodalámpa Alapítvány elektromos gitárokat vásárolt a két beteg fiúnak, és hatalmas meglepetésként érte a fiatalokat, hogy népszerű zenészek adták át a kért hangszereket: Czutor Zoltán (Belmondo együttes, ének, gitár), Márton Gergely (One-Ted együttes, gitár) és Szügyi Dániel (One-Ted együttes, ének, basszusgitár).

Az ajándék elektromos gitárok és erősítők kicsomagolása, felhangolása és "kipróbálása" a zenészek feladata volt, akik a Gyermekklinika folyosóján bátran feltekerték a hangerőt - a főnővér engedélyezte, hogy játsszanak pár dalt.

A szokatlan hangokra közben az Onkohaematológiai Osztály apraja-nagyja összegyűlt, várva, hátha ők is tanúi lehetnek a készülődő különleges eseménynek. Végül megjelent a két fiú, akik néhány hónapja a Csodalámpa Alapítványtól értékes, jó minőségű hangszereket kértek.

Czutor Zoltánt, Szügyi Dánielt és Márton Gergelyt Lengyel Andrea, a kívánságteljesítő alapítvány régióvezetője bemutatta az érdeklődő gyerekeknek, szülőknek, ápolónőknek. A zenészek, noha csak átadásra, nem szereplésre készültek, mégis játszottak, megénekeltették a "közönséget", sőt búcsúzás előtt válaszoltak a két fiú kérdéseire új elektromos gitárjaikkal és erősítőikkel kapcsolatosan.

Elhangzott az is, hogy mindkét együttesben elkelne még több jó gitáros, úgyhogy érdemes a srácoknak gyakorolni...



Kapás Csilla újságíró,
a Csodalámpa Alapítvány önkéntese




/ 7



Archívum



Belépés