Beszámolók


24.Szeptember


Laci nagyon szeret rajzolni, mamájával együtt Debrecenből érkezett Budapestre, hogy egy igazi álom teljesülhessen: megnézhesse, hogyan készül egy rajzfilm.
Jankovics Marcell és munkatársai fogadtak bennünket a Pannónia filmstúdióban, ahol a rendező új filmjén, Az ember tragédiája rajzfilmváltozatán dolgoznak.

Laci elhozta a füzeteit és megmutatta a rendező úrnak, ő milyen rajzokat készít, menyire elhivatott a rajzfilmkészítés iránt.
Jankovics Marcell pedig beavatott bennünket a filmkészítés rejtelmeibe. Megmutatta, milyen vázlatokat készít egy-egy jelenethez, hogyan kerül számítógépre, s azt is láthattuk, miként elevenednek meg a megrajzolt jelenetkockák. Laci nagy örömére a készülő film jeleneteinek előre megrajzolt és kifestett háttérképeiből kapott néhányat emlékbe. A rendező úr kollégái is nagy szeretettel várták a debreceni kisfiút, akinek még külön ajándékokat is hoztak.

Ez a délelőtt nagyon nagy élményt jelenthetett Laci számára, aki elmondta: nagyon tetszett neki, amit látott és ő bizony rajzfilmrendezőnek készül.

Szeretnénk köszönetet mondani Jankovics Marcell művész úrnak és kollégáinak, hogy megnézhettük a PannóniaFilm Kft. stúdióján belüli kulisszatitkokat.

Felkai Márta
koordinátor
Budapest, 2007.08.13.

/ 5



From: Anikó ****ancsa@gmail.com
Sent: Monday, August 20, 2007 7:20 PM
To: Felkai Márta
Subject: Re:

Kedves Márta! Néhány nap után, ma értünk haza. Nagy örömünkre megkaptuk a képeket, újra és újra csak megköszönni tudom, hogy lehetőségünk volt erre a találkozásra.Lackónak nagyon sokat jelentett, boldogan mesélte az élményeit már a vonaton, és azóta is mindenkinek, akit csak érdekel. Azóta is rajzol, rendületlenül és szeretne ezzel foglalkozni. Remélem megadatik, hogy azt tehesse majd felnőttként, amiben teljesen képes kibontakozni. Azt hiszem, ehhez a találkozás is nagyon sokat adott.
Munkájukhoz sok erőt, kitartást, lelkes segítőket kívánok szeretettel, öleléssel
*** Anikó

Archívum



Belépés