Beszámolók


3.Október

Képriport

/ 13




Az alábbi levelet Dávid és Gergő édesanyja juttatta el hozzánk. Ennél jobbat még mi sem tudunk írni, így hadd idézzük az eredeti beszámolót: <p style="background:#e7e7e7;padding:3,3,3,3"> "Dávid, Gergő és a "csodalámpa"
(XXI. századi meseátírat)
<p style="background:#f0f0f0;padding:3,3,3,3"> Igaz az eredeti mese egy tolvaj fiúról szól, de ők is "elloptak" egy gyönyörű utat.
A történetük ott kezdődik, hogy Dávid kórházban volt és egy nagyon kedves doktor néni, Dr. Kovács Krisztina elmesélte, hogy van egy beteg gyerekek kívánságait teljesítő alapítvány, akiket nyugodtan meg lehet keresni.
Dávidról tudni kell, hogy izomsorvadásban szenved és van egy öccse, Gergő, aki ugyanolyan beteg. Összedugták a fejüket és úgy döntöttek, hogy szeretnének elmenni a Lego országába.
Megtisztogatták a "csodalámpát" - csodák csodájára kiszabadult belőle a lámpa szelleme, akit Ildikónak hívnak, és Ő társaival együtt lehetővé tette nekik ezt a hatalmas utat Németországba.
Reggel nagyon korán, fél hatkor kellett indulni és este nyolc óra körül érkeztek meg egy csodálatos kisvárosba, Günzburgba. Az út nagyon hosszú, de annál izgalmasabb volt. Olyan elbűvölő tájakon haladt a kocsi, hogy csak kapkodták a fejüket. Minden kívánságuk teljesült. Elsőként, Mondsee-ben, egy gyönyörű étteremben ebédeltek, ahol ajándékkal is meglepték őket.
Günzburgban egy lélegzetelállító szállodában hajtották álomra a fejüket, és reggel izgalommal várták Legolandot. Ez egy bámulatos Lego Birodalom, tele sok-sok játékkal, látványossággal.
Körbevonatozták a parkot, majd egy kilátóból tekintették meg a tájat. A gyárban, ami teljesen automatizált volt, végigkövethették a lego gyártását. Az egész élmény megkoronázásaként négy dimenziós filmet néztek meg egy lego autóversenyről.
Másnap a visszaút gyorsan végetért. A sok élmény elfeledtette velük az utazás fáradalmait.
Kipirult arcuk és csillogó szemük elárulta, mennyire élvezték, hogy Ők egy hihetetlen mese főszereplői lehettek."


Mivel a munkánk egy részét átvállalták a gyerekek, most Ildi megjegyzését is hozzátennénk a teljesítéshez: <p style="background:#f0f0f0;padding:3,3,3,3"> "Én már csak annyit szeretnék elmondani, hogy egy fantasztikus családot ismerhettem meg, élen a mamával, aki minden nehézség ellenére hihetetlen jókedvvel,kitartással, optimizmussal rendelkezik.
Sokan példát vehetnének Róluk, és itt elsősorban az egészséges emberekre és családokra gondolok. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy inkább én tartozom köszönettel, hiszen egy olyan példa jelenik meg előttem, ami után egy kicsit én is másképp gondolkodok és látom a világot."

Újfalusi Ildikó
Günzburg,
2006.09.20.


Külön köszönettel tartozunk a Prime Rate Nyomda önzetlen támogatásáért, amivel ők is hozzájárultak az álom valóra váltásában.

Archívum



Belépés