Beszámolók


27.Szeptember

A Jövő Háza bejáratában strázsáló, beszélő robot valószínűleg nem is sejtette, hogy mekkora örömet érez Sándor, amikor megérkezve beszédbe elegyedtek. A tízéves biharkeresztesi kisfiú nagy vágya volt, hogy részt vegyen a Csodák Palotája, Jövő Háza kiállításán, ahol belevetheti magát a tudományos és technikai érdekességek színes, izgalmas kavalkádjába.
Sándor végigjárta az emberi érzékelés sokféleségét bemutató és annak határait feszegető kísérletek sorát. A tükörben látó szemüveg segítségével saját bőrén tapasztalhatta, hogy a tájékozódás és egyensúlyozás nem is olyan könnyű feladat. A beszélő fal gombjainak véletlenszerű nyomkodásával profi szövegkönyvet szerkeszthetett a szappanoperák jól ismert, típus-mondataiból, sőt a "Greenbox Stúdióban" a filmezés, filmkészítés világába is bepillanthatott. Végül az űrkutatás újdonságaival ismerkedve még egy Mars expedíción is részt vehetett.
Az izgalmakban, élményekben gazdag nap a képzeletbeli űrhajó sikeres landolásával ért véget, és reméljük, hogy Sándor sok szép emléket vitt haza a Jövő Háza közreműködésének köszönhetően.

Pusztai Lilla
koordinátor
2006.07.18.

Archívum



Belépés