Beszámolók


28.Június

Roland 15 éves, csontvelő transzplantációt követően lábadozik. A Csodalámpától egy elektromos kerékpárt kért, alighanem azért, mert egy "igazit" még nincs ereje hajtani.

Alig néhány napja jelentkeztem a Csodalámpánál és máris kaptam egy izgalmas feladatot.

Igaz, Roland Hódmezővásárhelyen, tőlem vagy 100 km-re lakik, de először a környéken próbálkoztam, hogy a nagyáruházakban is éppen hiánycikk elektromos kerékpárt megszerezzem.

Szerencsém volt, egy mezőtúri kereskedő, Zoltán jelentős árengedménnyel bocsátotta rendelkezésünkre az egyetlen, boltjában lévő kerékpárt. Ráadásul, amikor utazó üzletkötőként a túrkevei lottózóban elmeséltem, mivel fogalkozom mostanában, a tulajdonos és munkatársai adományaikkal beszálltak a kívánság finanszírozásába.

Ezek után elindultam a kerékpárral Hódmezővásárhelyre. Miután megérkeztünk Roland kapujához és levettem a bicajt az utánfutóról, nyomban az éppen akkor megjelenő Roland kezébe adhattam a kormányszarvat. De hol kell ezt bekapcsolni?!?

Negyed óra múltán már rá is jöttünk, hogyan működik a csoda-bicikli, és Attól kezdve Roland jó pár kört rögtönzött az édesanyja a nővre,(aki a donora volt) és a mi örömünkre.

2006. június 24-e különleges nap volt mindannyiunk számára, megtapasztalhattuk, hogy az emberek akár ismeretlenül is segítenek egymásnak, ha értelmét látják.

Köszönjük Zoltánnak, és Katalinnak az önzetlen segítséget, mellyel hozzájárultak Roland öröméhez.

Zemka Béla
koordinátor
2006.06.24.

Archívum



Belépés