Beszámolók


28.Június

Képriport

/ 7




Tibi (6) édesanyja értesítette még áprilisban a Csodalámpát, hogy kisfia szeretne egy beülős elektromos autót.
Kezelőorvosa nagyon támogatta a kérést, ugyanis Tibi immunrendszerét a kezelések erősen megviselték. A Szt. László kórházban fekszik, olyan részen ahol a kórterembe külsősöknek tilos a belépés...
Ez a kérés is felkerült a honlapra, és elindult a szervezés...

Aztán egyszer csak csengett a telefon és utána nemigen jutottunk szóhoz...

Történt ugyanis, hogy két aranyos kislány, Hanna és Nina, arra kérte barátait, hogy a születésnapi bulijukra ne ajándékokat hozzanak, hanem pénzt.
Hm, hm, hová lesz a világ, mondhatnák...

Csakhogy a kis barátok előtt a cél sem maradt titok: az így összegyűlt pénzből egy csodalámpás kívánságot szeretnének a lányok teljesíteni.
Nos, nagy volt a buli, sok pénz jött össze. Olyan sok, hogy némi szülői kiegészítéssel Tibi kívánságát teljesítették belőle a kislányok.

Tibi nemigen értette, hogy péntek délután miért kell beöltöznie (maszk, kesztyű) és a folyosóra kijönnie, pláne, mikor kilépve azt látta, hogy három felnőtt és három gyerek pislog felé kíváncsian.
Végül is reméljük, nem bánta meg hogy szót fogadott. A bemutatkozás után megkérdeztem, emlékszik-e még, mit kért a Csodalámpától. Hát persze hogy emlékezett. Na de akkor hol az autó?

Nos, az is ott volt, a folyosó kanyarjában eldugva, egy hatalmas dobozban.
Kata több órás munkája volt a csomagolás, és bizony nem is volt egyszerű - a szó szoros értelmében, kötött - kesztyűs kézzel kibontani a ládányi dobozt. Elkelt az adományozó kislányok segítsége.
Ám ekkor kiderült, hogy az autót össze is kell szerelni. Tibi saját kezűleg segített a duda, és a lámpák, tükrök felszerelésénél, a kormánnyal azonban meggyűlt a bajunk, senkinél nem volt csavarhúzó. Végül egy másik beteg kisgyerek édesapja adott kölcsön egy profi csillagcsavarhúzót. Ezzel és egy egyforintos segítségével végül a kormány is a helyére került.

Tibi alighanem nagyon elfáradt, mire a kocsi végre menetkész lett, mert Nina, Hanna, és Isabelle - mert persze a legkisebb testvér sem maradhatott ki az ajándékozásból - minden unszolása ellenére sem volt hajlandó beleülni az autóba.
Sebaj, reggelre már az akku is teli lesz és a széles folyósón kanyarogni is bőven lehet.

Patzauer Éva, Patzauer Gábor

2006.06.16.

Archívum



Belépés