Beszámolók


23.Május


Az orvosok szerint a kómás betegek hallanak...

Adriennt (12) három éve kómás állapotban mentőhelikopter vitte kórházba. Szerencsére magához tért, és bár váratlan betegsége tolókocsiba kényszerítette és beszédproblémákat is okozott, egy ideje már rehabilitációs kezeléseket kap és szépen fejlődik. Tanára hallott a Csodalámpáról és többször beszélgetett rólunk Adriennel, nincs-e valamilyen titkos vágya...

/ 9




Nem kis meglepetésére Adrienn helikopteren szeretett volna repülni! Amint mondta, hogy éber állapotban is átélje a repülés élményét, amelynek életét köszönheti.

A Fly 4 Less kft. sietett segítségünkre, immár második alkalommal.

Amig a tűzpiros Bell 206 L3 Long Ranger III előkészítése folyt, addig is körbe (toló)kocsikáztunk a környéken és megnéztük az ott parkoló An-2-es, LI-2-es és más gépeket, és megcsodáltuk a vitorlázórepülők startolását.

Azután egyszer csak elkezdett forogni a rotor és a csillogó szemű Adriennt édesapja karjában emelte be a gépbe. Ha már az egész család eljött Budaörsig, valamennyien beszállhattak a 6 személyes csodagépbe. A pilóta - Kovács Győző úr - gázt adott és a gép könnyedén a levegőbe emelkedett. Előbb a budai hegyek nézték meg közelebbről, majd Adrienn kérésére a Dunát nézték meg a magasból.

Édesapja elmondása szerint Adrienn csak egyetlen pillanatra bizonytalanodott el, amikor a helikopter - számára talán váratlanul - visszafordult. De az egy helyben lebegés, sőt a hátrafelé repülés meg se kottyant. A jó húsz perces repülés után Adrienn fáradtan bár, de csillogó szemmel mondott köszönetet a csodálatos élményért.
És bár aligha fenyeget az a veszély, hogy Adrienn egyhamar elfelejtse ezt a napot, egy hasonló helikopter modelljét kapta emlékül a Csodalámpától.

A linkre kattintva megtekinthető a felszállásról készült videófelvétel: video (3 MB)

Köszönjük Zorkóczy Krisztiánnak és Oletics Imrének, a Fly 4 Less kft ügyvezetőinek, Kovács Győző pilótának és munkatársaiknak, hogy szombatjukat habozás nélkül feláldozták egy kislány öröméért.

Márkus Mónika és Patzauer Gábor
koordinátorok
2006.05.20.


Archívum



Belépés