Beszámolók


4.Május

Márk nagy állatbarát, különösen a halak és a teknősök állnak közel a szívéhez. Eddig teknősei és halai egy kis akváriumon osztoztak, ami néha halálosan szerencsétlennek bizonyult a halak számára. Így amikor a Csodalámpát megdörzsölhette, egy szép új akváriumot kívánt magának, halakkal és növényekkel benépesítve. A kívánság teljesítéséhez a Tropicárium (http://www.tropicarium.hu) segítségét kértük és ők vállalták a dzsinn szerepét.

Egy péntek reggel érkezett el meglepetések ideje, Márkot Mátrai Anikó fogadta a Tropicáriumban, majd Horváth Sándor érdekes és mulatságos vezetésével következett az állatok megnézése.

Megtudtuk:
- hogyan jár orvoshoz az alligátor Nagytétényben
- szeretik-e a piranják a lazacokat
- buta állatok-e a cápák
- pislog-e a kigyó
- hogyan lehetünk halhatatlanok egy pók által
- melyik állatnál "szülnek" az apák
- miben hasonlítanak a fák és teknősök

Márk kipróbálhatta, nedves-e a kigyó, ha kézbe fogja; milyen az, ha a tenyeréből esznek a madarak és a majmok.A ráják etetését követően következett a meglepetés: a Tropicárium vezetői átadták Márknak az új akváriumot, halakat és növényeket a benépesítéshez és ráadásként egy halszállító távirányítós teherautót.

Köszönet Farkasdi Károlynak, a Tropicárium igazgatójának, aki az ügy mellé állt; Mátrai Anikónak, aki a látogatást és az ajándékot megszervezte, Monori Csabának, aki a meglepetés elkészítésében segített. Külön köszönet Horváth Sándornak a csodálatos vezetésért, az érdekes történetekért és a szakmai tanácsokért - "akvaristák egymás között". Köszönet Pataki Csabának, a Fisch Kft. ügyvezető igazgatójának, aki amikor megtudta, kinek szánják az akváriumot, egy távirányítós teherautót ajándékozott Márknak.

Reméljük, a halak új otthonra találtak Márknál és hosszú, boldog életre számíthatnak, immár biztonságos távolban a teknősöktől.

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.04.07.

Archívum



Belépés