Beszámolók


29.Március

Zsófi (9) nagyon szeret énekelni, régi, nagy álma volt, hogy találkozhasson egyszer szeretett művésznőjével: Halász Judittal.

Mivel folyamatosan kezeléseken kell résztvennie a Tűzoltó utcai kórházban, a művésznő vállalta, hogy Zsófit a kórteremben látogatja meg. Nagy, titkos szervezkedés indult, és végre-valahára eljött a nagy nap: kedden délben a művésznő meglátogatta Zsófit a betegágyánál.

Zsófi csillogó szemmel nézett a művésznőre, amikor belépett a szobába, és leült ágya mellé.

Temérdek kincset hozott magával - CD lejátszót, amivel a kórházban is hallgathat zenét - és hozzá rengeteg CD is előkerült hirtelen - nem győztük végignézni a kínálatot, amit Halász Judit magával hozott. Mivel Zsófi nagyon szereti a Halász Judit dalait, már nagyon sok ismerős volt,de azért, természetesen akadtak olyanok is, amit még Zsófi sem ismert... Nosza, gyorsan ki is próbálta a CD lejátszót, ami most már minden bizonnyal új tulajdonosának elengedhetetlen kedvence lesz.

A művésznő megajándékozta Zsófit egyik kedvenc könyvével (Janikovszki Éva egyik művével) amit bármikor elolvashat, ha egy kis vidámságra vágyik.

A csodazsákból csak úgy bújtak elő az ajándékok... Plútó kutya, marcipánból, a művésznő előadásában a Biblia két könyve (Márk és Máté). Zsófi csak ámult, bámult, szinte itta Halász Judit szavait, és láthatóan nem győzött betelni azzal, hogy kedvence ott ül az ágya mellett, és minden figyelmét neki szenteli.

Csodálatos időt töltöttünk együtt, hála a művésznő egyedi bájának, közvetlenségének, és kedvességének, amit ezúton is szívből köszönünk neki.

Szerencsére az aznapi kezelést is csak akkor kellett elkezdeni, amikor a művésznő már épp búcsúzkodni kezdett. (Látogatása alatt a "doktornénik" is egy pillanatra besurrantak a kórterembe, hogy láthassák mindannyiunk kedvenc Halász Judit-ját..)

Nagyon szép, felejthetetlen élmény volt ez az együtt töltött idő, boldogság volt látni Zsófi mosolygó kis arcát, azt a meghatott örömet, ami egész idő alatt ott csillogott a szemében.

Még egyszer nagyon szépen köszönjük ezt a felejthetetlen találkozást a művésznőnek.

Flandera Tünde
kívánságkoordinátor
2006.03.28.

Archívum



Belépés