Beszámolók


11.Október

2020. július 24-e ugyanúgy kezdődött a hatéves pápai kisfiú, Bence számára, mint az azt megelőző napok. Nem sejthette, hogy szülei aznap délelőtt a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra viszik, ahol a Csodalámpa Alapítvány segítségével egy régi vágyát fogják teljesíteni, pár órára ő is tűzoltó lehessen.


/ 9





Bence kishúgával, Dorkával gyakran játszik tűzoltósat, példaképeinek tekinti a tűz lovagjait, ezért kérte már korábban a Csodalámpától, hogy eltölthessen egy kis időt közöttük. A kívánság teljesítésével a koronavírus helyzet miatt pár hónapot várni kellett, de aztán eljött a várva várt nap.

A családot a tűzoltóságon Horváth Sándor tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok és Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője fogadta.





Hogy Bence azonnal igazi tűzoltónak érezhesse magát, felpróbálhatott egy sisakot és egy bevetési ruhát is, amely most még egy kicsit nagynak bizonyult számára.
Először bejárták vele a tűzoltóság épületét, és miközben megnézték a parancsnoki irodát, az ügyeleti helyiséget, a pihenőszobákat, a közös étkezőt, a régi tűzoltó relikviákat. Kezdeti visszafogottsága ekkor már oldódni kezdett.
Később egy szerkocsi vezetőülésébe ült be, aztán a garázsból „kitolatott” egy modern, emelőkosaras gépjárművel. „Irányításával” a magasba emelkedett a mentőkosár, majd ő maga is beszállhatott és fentről szemlélhette meg Pápa látnivalóit.
Mire a célba fecskendőzésre került a sor, annyira feloldódott, hogy a vízsugárból jutott a szüleinek és a kívánság teljesítésében részt vevő tűzoltóknak is.

Búcsúzóul Horváth Sándor parancsnok úr sok-sok tűzoltós ajándékot adott át Bencének, aki hálás szívvel mondott köszönetet mindenkinek, aki a kívánsága teljesítésében részt vett. Nagyon boldog volt, hogy néhány órára ő is parancsnok lehetett.

Mi is köszönetet mondunk a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és a
Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, valamint magántámogatóinknak, hogy segítettek megvalósítani Bence álmát.


Radics Zoltán
kívánság-koordinátor
Pápa, 2020. július 24.

Archívum



Belépés