Beszámolók


25.Augusztus

Levente álma, hogy egyszer legyen egy farmja és gazdálkodó lehessen.

Édesanyja, Andrea elmondása szerint egészen kicsi kora óta nagyrészt a mezőgazdasági gépek kötik le a figyelmét, szimulációs játéka is van, arat és vet, mindent tud a növénytermesztésről.

Ezért sem lepett meg minket kérése, nevezetesen, hogy egy napot egy farmon tölthessen, ahol „élőben” láthatja a mezőgazdasági munkát és talán még ki is próbálhatja a gépeket.

Ezt a kívánságot nagyon gyorsan meg tudtuk szervezni, kedves támogatóink felajánlották, hogy Kapolyon mindent megmutatnak a kisfiúnak. Igaz, hogy ők elsősorban állattenyésztéssel foglalkoznak, de azért akadt ott érdekes munkagép is.

Andreával "összeesküdtünk" , így Levente a megérkezésükig nem is sejtette, hogy hova és főleg miért autóznak ekkorát édesanyjával.

Vendéglátóink reggelivel várták a családot. Ezután meglátogattuk az épp befejezés alatt álló, de még épülő sertéstelepet, ahol nyomban beszállhatott egy JCB kotró-rakodó gép vezetőfülkéjébe. A gép árkot ásott, áttelepült, majd és a gödör másik oldaláról folytatta az ásást – kétlem, hogy sok olyan hétéves srác van, aki szó szerint karnyújtásnyiról nézhette a gépkezelő munkáját.

Ami ezután következett az nekünk is meglepetés volt: Levente átült egy másik hasonló gép vezetőfülkéjébe, és Ő KORMÁNYOZTA – hibátlanul!!! - jókora gépet a teli rakodókanállal… Elsőre nem is hittünk a szemünknek, kész szerencse, hogy lefényképeztük.

/ 6




Házigazdánk fogathajtó versenyző is, tehát Levente örömére fogathajtás következett, ahol időnként ő foghatta a gyeplőt. Jó nagy kört írtunk le a környéken, látta az erdőt és mezőt, András bácsitól meghallgatta, mit mikor aratnak, sőt struccokat és szarvast is láttunk. Természetesen ez a program is tetszett neki, nem is beszélve a fogathajtó akadálypályáról.

Pihenésképpen finom ebédet kaptunk, majd a Csodalámpa meglepetése következett: desszertként a Gabi által alkotott tiramisu és a Jó Kenyér pékség tulajdonosának, Ludwig Klárának ajándéka, az „ország tortája” mellett – fantasztikusan élethű játék munkagépeket kapott magántámogatóinktól ajándékba. Ennek is nagy sikere volt, persze azonnal „beüzemeltük” valamennyit, a kombájntól a talajforgatóig… (a legtöbb fejtörést a traktor és a vetőgép összekapcsolása okozta).

/ 5





Levi mindegyiknek tudta a funkcióját és pihenésképpen hosszan eljátszott velük. De a napnak még közel sem volt vége: Andrással ismét a telepre mentek, ahol összehasonlíthatta a játék és az igazi John Deere traktort, majd záró attrakcióként következett a trágyapakolás!

A nap végére igen csak elfáradt a kis barátunk, de a vendéglátóink kérdésére, hogy pár év múlva „szakmai gyakorlatra” visszatérne-e, egyértelmű igen volt a válasza.

Nagyon nagy örömet szerezhettünk a kisfiúnak, amiért hálás köszönet illeti Moldován András urat és kedves feleségét, Lukéj Gabit. Hisszük, hogy segítségükkel életre szóló élménnyel gazdagodott Levente, ami nagyban hozzájárul gyógyulásához.


Patzauer Éva és Gábor
kívánság-koordinátorok
Kapoly, 2020.08.21.

Archívum



Belépés