Beszámolók


24.Május



Bencét régóta ismerem, évekkel ezelőtt már kezelték a klinikán, amikor idén visszakerült, egy rémült nagyfiúval találkoztam. Nagyon jó tanuló, szorgalmas fiú, de igazából a számítógépes játékok az ő világa. Egy „profi” laptopot szeretett volna, amivel a nagy felbontású, szuper grafikájú játékokat lehet játszani.

Bence kívánságát az alapítvány gyorsan teljesítette. Amikor megérkezett a számítógép az osztályra, akkor Bence már több napja nem érezte jól magát. Inkább csak kedvtelenül feküdt, így nem volt kérdés, hogy rögtön átadjam neki a várva várt laptopot. Amikor a kórterembe lépve Bence meglátott, azt hitte tanulni fogunk. Tekintetéből éreztem, nem igazán lenne ereje hozzá, így inkább szótlanul megmutattam neki a csomagot. Láttam nem hiszi el, hogy teljesült a kívánsága.

Amikor elkezdte kicsomagolni a dobozt, azt mondta: „Ez pont az a gép, amit szerettem volna!” Szinte el sem hitte, hogy megkapta azt, amire vágyott. Az előtte gyenge és rosszkedvű Bence mosolygott, folyamatosan beszélt, miközben bekapcsolta a gépet. Még a klaviatúra is pirosan világított…

Nagyon szép pillanatok voltak, jó volt látni, hogy Bence szinte elfelejtette, hogy hol van, csak a laptopjába merülve bogarászta a használati utasítást.




Köszönjük, hogy támogatónk, a Magyar Nemzeti Bank segítségével ismét sikerült vidámabba tenni egy beteg gyermek napjait.


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017. 05.12.

Archívum



Belépés