Beszámolók


23.Június

A kicsi Vajk nagyon bágyadt volt a kezelésektől, mikor először beszélgettem vele.
Érdeklődtem, megkérdeztem tőle mivel szeret a legjobban játszani, erre aztán huncut szeme azonnal csillogni kezdett és teljes átéléssel elmondta, hogy nagyon-de nagyon szereti a számítógépes játékokat.
Hamar megtudtam, hogy volt neki egy kis játék tabletje, de sajnos elromlott és soha többet nem lehetett megjavítani.
Megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha megsúgnánk a dzsinnek, hogy varázsoljon neki egy új tablet gépet. Vajk elmosolyodott és hangjában némi kétkedéssel csak annyit mondott: hát én tényleg nagyon szeretnék egy újat és akkor a sok-sok kezelés alatt biztos sosem unatkoznék itt a kórházban.
Kedves támogatónk, Szigetvári Bálint, fantasztikus gyorsasággal segített valóra váltani Vajk álmát.
Mikor megérkeztünk a Tűzoltó utcai Klinikára, a kisfiú a társalgóban ült és várta, hogy a csúnya infúziós kezelés végre véget érjen, a nagyon hosszúnak tűnő időt pedig azzal múlatta, hogy egy kölcsön gépen éppen kedvenc számítógépes játékába mélyedt bele. Mikor meglátott minket, először picit rosszkedvűen nézett ránk, hisz megzavartuk az izgalmas játékban, de mikor Bálint kezében meglátta a titokzatos dobozt, mégis úgy gondolta, hogy a játékot talán abba kéne hagyni, hisz valami nagyon izgalmas dolog van készülőben. A támogatónk, Bálint, kivett a dobozból egy gyönyörű, fekete, férfiasan komoly tabletet, két másodperc alatt
beüzemelte, ráhúzott egy elegáns védőtokot, átadta Vajknak és azt mondta: ez most már csak a tiéd kicsi Vajk, annyit játszol vele amennyit csak akarsz, és ha már annyi játékot töltöttél fel, hogy azt hinnéd több már nem fér a memóriára, ne búsulj, mert hoztam neked még egy kártyát,amivel további játékokat tölthetsz a gépedre.
Sokáig úgy tűnt, a kisfiú még mindig kételkedik benne, hogy ez a gyönyörű tablet most már csakis és kizárólag az övé, kicsit bátortalanul nézegette, forgatta a "csodát", inkább kikapcsolta nehogy lemerüljön, állandóan édesanyjára nézett megerősítést várva tőle, hogy az álma ma valóban valóra vált, és este, mikor az infúziós kezelés után haza mehet, magával viheti az ajándékot.

/ 3




Aztán szinte varázsütésre magához tért, és mosolyogva azt mondta: na ezzel a csodával rajtam kívül senki nem fog játszani, még a tesóm sem...., és erre a "végszóra" betoppant a társalgóba Vajk tesója, és a két testvér ettől a pillanattól kezdve teljesen belefeledkezett a gyönyörű ajándék minden apró titkának felfedezésébe.
Kicsi Vajk, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömteli, játékos időtöltést a tablet társaságában.

Köszönjük magántámogatónk, Szigetvári Bálint támogatását, hiszen nélküle Vajknak még talán sokáig kellett volna várnia, hogy titkos álma valóra válhasson.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.június 15.

Archívum



Belépés