Beszámolók


9.Október



Henrietta a nyáron egy máj-transzplantáción esett át, azóta magántanulóként otthon kell lépést tartania az osztálytársaival, egyedül kell tanulnia minden tantárgyból. Éppen ezért a Csodalámpától egy tabletet kért, hogy annak segítségével akár a kezelések alatt, illetve a sok utazás közben is részt tudjon venni az iskolai oktatásban, és persze az internet segítségével tartani tudja továbbra is a kapcsolatot a társaival, barátaival.

Henrietta Mezőnyárádról indult a családjával egy péntek délután Budapestre, hogy a Margitszigeten találkozhasson 300 középiskolás diákkal, akik már hónapok óta 8 intézmény tanulóival egy közös sétát szerveznek. A gyalogtúra célja pedig nem más, mint, hogy kifejezzék odafigyelésüket, gondoskodásukat a beteg gyerek iránt.

A rendezvény fő szereplője Henrietta lett, aki a megnyitóbeszédek után meghatódva vette át az egyik résztvevő iskola, a META - Don Bosco Szakközépiskola diákjaitól a tabletet. Ezután a gyerekek közösen indultak el a szigeten, hogy a séta végén együtt engedhessék fel a 300 csodalámpás lufit, kifejezve ezzel is az együttérzésüket. A program pólófestéssel és lufi hajtogatással, na meg egy kis uzsonnával folytatódott a halastó melletti Bringóvárban.



Köszönjük az alapötletet a Budapest Amerikai Nemzetközi Iskolának, illetve a közös séta szervezésben aktívan közreműködő 8 intézmény – az Arany János Gimnázium, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, a Csík Ferenc Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, az Europa 2000 középiskola, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium,a Szent István Gimnázium részvételét, valamint a META - Don Bosco Szakközépiskola tanulóinak, hiszen az ő összefogásukkal teljesülhetett Henrietta álma.

Köszönjük a támogatást a
Bringóhintó Kkt-nek, hogy helyet adott a rendezvénynek, a Firstmed-FMC Kft-nek, a Ludwig és Mentesi Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek és a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek a finom uzsonnáért, a WOR-PELTEL Kft-nek, valamint a [Happy Balloons Kft-nek Happy Balloons Kft-nek] pedig a lufkért, melyekből csodálatos figurákat varázsoltak a résztvevőknek.


/ 2






Felkai Márta és Mocsonoky Andrea
Budapest, Margitsziget, 2013. szeptember 27.

Archívum



Belépés