Beszámolók


23.Május



Néhány kívánság szervezése olykor igazi nehézségekbe ütközik, nem véletlenül várt két évet Tamás arra, hogy Michelisz Norberttel együtt száguldjon egy szélvész gyorsaságú autóban a Hungaroringen. Autó, versenyző, pálya, mindennek egy időben, egy helyen kellett lennie.

Tamás álma egy támogatónk – Gáll Szabolcs - közbenjárására a WTCC túraautó vb előtti napon válhatott valóra. A verseny sajtótájékoztatóján már személyesen megismerkedhetett a magyar pilótával, Michelisz Norberttel és a szervezőkkel, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójával Gyulay Zsolttal és Gerstl Péterrel, a Hungaroring nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökével, akik meghívták Tamást másnapra a pályára.

A gimnazista fiú türelmesen, de nagyon-nagyon várta már a péntek délutánt, amikor Thür Zsuzsa vezetésével beléphetünk a versenyek színhelyére. De még mielőtt a pálya közelébe értünk, meglepetésünkre a WTCC összes, versenyre váró pilótája kézfogással, öleléssel fogadta Tamást, ezután egyenként egy közös plakátot írtak alá, majd a pilótasapkájukat adták ajándékba. Nagyon megható volt látni, ahogy a világ legjobbjai köszöntötték a csepeli fiút.

Egyik döbbenetből a másikba estünk, amikor megnézhettük a Hungaroring irányító termét, majd Tamás felállhatott és fényképezkedhetett a győztesek falánál. Szinte mellettünk suhantak el és parkoltak a versenyparipa-csodák, egy szuper BMW fel is vette Tamást és elvitte egy körre, de az igazi szenzáció ezután következett: végre beülhetett Michelisz Norbert mellé a Hondába és hatalmas sebességgel száguldozhatott a Hungaroringen az igazi pilóták pályáján. Hogy a két fiatalember miről beszélgetett a házi futam alatt, az legyen az ő titkuk. Nehéz leírni azt az örömet, amit Tamás arcán láttunk, csak mosolygott, mosolygott és igazán jó ideig szóhoz sem jutott, majd ezt mondta nekünk: most már biztosan meggyógyulok!

Az élmény dús péntek után a Zengő Motorsport jóvoltából Tamásék megnézhették a vasárnapi futamot is és akkor már ismerősként sétáltak végig a versenyzők és a versenyparipák között.




Szeretnénk köszönetet mondani Michelisz Norbertnek, hogy türelmesen többször is végighallgatta a kérésünket,

Gyulai Zsoltnak, hogy engedélyt adott a Hungaroringen a kívánság teljesítésére,

Péter Gerstlnek a szervezésért, Thür Zsuzsannának a kíséretért, Gáll Szabolcsnak, hogy összehozta a részvevőket,

Zengő Zoltán vezetésével pedig a Zengő Motorsport csapatának a segítséget és a jegyeket.












/ 1




Photo:

http://www.facebook.com/Nebulonphotography





Felkai Márta
Budapest-Mogyoród 2013. május 3-4.

Archívum



Belépés