Beszámolók


7.November



Korán indultunk, két órás autóút várt ránk Budapestig. Hanna azonban nem volt fáradt, nagyon izgatottan várta ezt a napot, és minél közelebb értünk a fővároshoz, annál többször kérdezte, hogy mikor érünk már oda. A kirándulásra édesanyja is elkísérte, valamint hűséges plüssállata, a vadászgörény. Az időjárás is a kedvünkben járt, szép, napsütötte szombat volt.

Leparkoltuk az autót a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. parkolójában, majd földalattival jutottunk el a Városligetbe, ahol még egy kis városnézésre is jutott idő. A Hősök terén megkerestük Mátyás király szobrát, akit Hanna már jól ismert a mesékből. Vajdahunyad vára is lenyűgözte, azt mondta, ez a legszebb vár, amit valaha látott. Egy kis séta és egy kiadós melegszendvics után végre megérkeztünk a cirkuszba, és kezdetét vette az előadás. Voltak artisták, bohócok, állatidomárok, zsonglőrök, lenyűgözőbbnél lenyűgözőbb produkciók a világ minden tájáról. Hanna szerint a bohóc tényleg nagyon vicces volt, tetszettek neki a beidomított állatok, különösen a papagáj, aki autózott.

Ez után következett az állatkert. Hanna a zsiráfot várta nagyon, azt mondta, az a kedvenc állata. És nem is csalódott, tényleg látott zsiráfot, bár azon egy kicsit meglepődött, hogy valóban ilyen magas. Hannán egy csepp fáradtság sem látszott, egyre lelkesebben jött-ment az állatkertben, kereste a terráriumokban a növények mögé rejtőző bogarakat, kígyókat, megszámolta őket, és már jött is a következő. Mindenhová bekukucskált, minden érdekelte, még a lajhárt is megsimogatta. Láttuk a jegesmedvét és a fókákat is, amint a víz alatt úszkálnak. Az állatsimogatóban sok időt töltöttünk, Hanna nagy örömmel etette a kecskéket, simogatta a lámát, és amikor már nem volt több látnivaló, csúszdázott még néhányat a játszótéren.

A nap végén felautóztunk a Citadellához, ahol gyönyörű kilátás tárult elénk. Bár Hannát jobban érdekelték az ott kiállított hadi eszközök: felmászott rájuk, kipróbálta őket, majd megnéztük madártávlatból is, amit a városban csak autóból láttunk. A vacsora után hazaindultunk, és alig telt el néhány perc, az addig fel-le szaladgáló, izgő-mozgó Hanna már békésen szunyókált. Hosszú, de sok-sok élménnyel teli nap volt mögötte, és mögöttünk is.

Hannát egy nagyon barátságos, melegszívű, mindenre kíváncsi kislányként ismertük meg. Öröm volt neki örömet szerezni.




Köszönjük az Aquaworld Élményfürdő és a Fővárosi Állat-és Növénykert támogatását!








/ 4






Franciskovics Eszter és Varga Ákos
kívánság-koodinátorok
Budapest, 2012.10.06.

Archívum



Belépés