Beszámolók


1.Augusztus

Mióta Alan betegtársa, Barnabás májusban megkapta a régóta vágyott PSP-t, és amelynek a beüzemelésében Alan is segített a kórházban, az ő vágya is egy hasonló játékkonzol volt.

Édesanyja segítségével igazi meglepetést okoztunk, hiszen Alan csak azért kelt korán, mert valamilyen hivatalos teendőjük volt. Magyarázatként édesanyja még hozzátette, hogy reggel még nincs is olyan meleg...

Csöngetésünkre sem gyanított semmit, arra gondolt, hogy édesapja jött meg.

Annál nagyobb volt a meglepetése, amikor három, számára idegen lépett a szobába egy nagy csomaggal a karjukon.
A bemutatkozás után arra a kérdésre, hogy ki lehetek én, kis gondolkodás után azt mondta, hogy a „Csodalámpás néni.” Mondtam neki, hogy telitalálat, de a nénizés helyett inkább tegeződjünk.

/ 6



Kedves kísérőim, támogatóink, Róbert és édesapja, Gábor gyorsan át is adták a játékot. Öröm volt látni, ahogy Alan belevetette magát a szerelésbe, szerencsére Róbert is ismerte a gépet, így szakszerű segítséget nyújtott a beüzemeléshez.
Külön öröm volt a nagyfiú számára, hogy a csomag három játékot is rejtett, ezért pillanatok alatt indult is a játék. Természetesen angol nyelven!
Talán a számítógépes játékfejlesztők sem tudták olyan gyorsan beleélni magukat a játékba, mint a nagyfiú (és mi): a főhős mászott, kúszott, ugrott, lőtt. Ha véletlenül nem úgy sikerült a kalózokkal szembeni ütközet, ahogy elképzeltük, javítani is lehetett, ez utóbbira azonban csak ritkán került sor.
Reméljük, hogy a PSP sokat segít majd a gyógyulásban, nem is beszélve az angol nyelv gyakorlásában. Látva a mi játékszenvedélyünket is, búcsúzáskor Alan felajánlotta, hogy bármikor csatlakozhatunk hozzá és játszhatunk vele, jó volt látni, érezni, milyen nagy örömet szereztünk neki. Mondta is, hogy ma fel sem kell a gép elől, legalábbis addig nem, amíg az első programot végig nem játszotta.
Beszélgetésünk során kiderült, hogy a játékprogramozás nagyon érdekli őt, még az is lehet, hogy felnőttként ezzel fog foglalkozni.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Alan-nak és azt, hogy minden álma mielőbb valóra váljon.

Alan kívánságát Retkes Gábor és Retkes Róbert urak és a Campona Kalandpark Játszóház támogatásával teljesítetettük. Alan nevében is köszönjük!

Patzauer Éva
Kívánság-koordinátorbr>Budapest, 2012. július 30.

Archívum



Belépés