Beszámolók


23.Július

Péter rajong a futballért, kedvenc csapata a Valencia. Hosszú ideje tervezi barátaival, hogy torkuk szakadtából szurkolnak egyszer kedvenceiknek az "Óhazában".
Úgy tűnik, jövő tavaszra már minden feltétel adott lesz a nagy valenciai utazáshoz, annak elengedhetetlen feltételeként már Peti álma is valóra válhatott a Csodalámpa segítségével.

Peti egy Valencia pólót kért a dzsinntől, de nem ám akármilyet ! Beszélgetésünk során a lelkes kamaszfiútól megtudhattam ( mindíg tanul az ember ill. a "dzsinn"), hogy a csapat hazai pályán mindíg fehér mezben játszik- ez a szín az eredeti Valencia mez színe. Ezek után természetesen fel sem merülhet, hogy esetleg piros,kék vagy netán sárga Valencia pólóban drukkoljon majd Peti a kedvenceknek. Nem,nem, a hazai lelátón csakis fehér mezben illik jó hangosan lelkesíteni a csapatot, ha pedig a legnagyobb drukker, azaz Péter pólójának hátoldalán még a saját neve és szerencseszáma is fel van tüntetve - akkor a meccs végeredménye nem is lehet kétséges!

Kedves Peti, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást, kívánjuk, hogy jövő tavasszal már Valenciában, szikrázó napsütésben egy izgalmas meccsen viseld a pólót és lelkesítsd az aranylábúakat.

Hajrá Peti, hajrá Valencia!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.július 18.




Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!






Egy kívánság utóélete...


Peti már Csodalámpás gyerek, egy saját nevével feliratozott eredeti Valencia mezt kért ajándékba és ezt az igazán sportos kérést boldogan teljesítette a Csodalámpa dzsinnje. Néha azonban előfordul, hogy az a huncut dzsinn nem fér a bőrébe, amíg a már megkapott ajándék mellé egy újabb csodát nem varázsol.

Ilyen csoda történt ma, mikor Petit a budapesti Szt. László kórházban meglátogatta Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, akik természetesen nem üres kézzel érkeztek.

Péter nagy futballrajongó és mikor meghallotta, hogy Peti milyen ajándékot kapott tőlünk, "huncut dzsinnként" azonnal szervezkedni kezdett mondván, hogy egy mez csak akkor igazi érték, ha a játékosok saját kezűleg dedikálták. Rudolf Péter nem ismer lehetetlent, így aztán a barátai segítségével meg is lett az eredménye a szorgos munkának, a csapat tagjai pedig boldogan vállalkoztak az aláírásra, hogy Petinek örömet szerezzenek.

Miközben a sok-sok csupaszív ember a meglepetésre készült, Peti csontvelő átültetés miatt elég hosszú időre steril szobába kényszerült, így a meglepetést csak üvegfalon keresztül tudtuk megmutatni, de a színészi zsenialitás nem ismer határokat… Péter az üvegfal előtt azonnal térdre borult és a falon keresztül " ráadta" a mezt a boldogságtól sugárzó kamaszfiúra.

Bár a meccseken mindig a játékosoknak drukkolnak a rajongók, most megfordul a kocka: sterilizálás után a kincs bekerülhet a kórházi szobába, és a Peti ágyával szemben lévő falról a Valencia teljes csapata fog szurkolni Petinek, hogy mielőbb felgyógyuljon.

Természetesen nem maradt el a szakmai eszmecsere sem a két Péter között, de azt már nem tudtam követni, mikor a bal-lábas, jobb- lábas ,két-lábas szakmai kifejezések röpködtek a levegőben - az üvegfalon keresztül. Hát igen, ilyen amikor egy színészóriás találkozik egy "profi" futball játékossal!

Hajrá Peti!
Gyógyulj meg gyorsan, hiszen Péter komolyan gondolja a meghívást a Színész Válogatott meccsre és biztos vagyok benne, hogy Te leszel a leggyorsabb lábú játékos… én pedig megígérem, hogy a Csodalámpa teljes csapata nevében torkom szakadtából fogom Neked kiabálni: hajrá Peti, te vagy a legjobb!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy Peti arcára boldog mosolyt tudtunk varázsolni.





Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 10. 24.

Archívum



Belépés