Beszámolók


23.Szeptember


A Csodalámpa ismét beragyogta egy család életét!

Rózsaszínű ruhácskába öltöztetett kislányok, rózsaszínű babaház, babakocsi, hajcsatok, nyakláncok, jókedv, ezer kérdés, nevetés, tánc… Ennek a rózsaszínű álomnak vetett egy időre véget a 4 éves Lili életében a kegyetlen betegség.

A vírusfertőzés gyanújától a pontos diagnózis felállításáig több hónap telt el. Amikor kiderült, hogy mi a baj, az édesanya Lilivel Zalaegerszegről a pécsi klinikára költözött. Nagyon lelkiismeretes, becsületes, szakmailag felkészült orvos-nővér csapat segítette gyógyulásukat. Míg az édesanya Liliért aggódott, és segítette éjjel-nappal, addig az édesapa otthon rendezte az egyéves Panna és a tízéves Bence életét. Az édesanya Pécsett hallott a Csodalámpa Kívánságteljesítő Alapítványról, amely beteg gyermekek kívánságát teljesíti, ezzel is segítve a gyógyulásukat.

Lili kérése egy játszótér volt. Én, aki láttam őt, ezen nem csodálkozom, hisz az együtt töltött délelőtt alatt Lili egy pillanatra sem állt meg. Egy örökmozgó igazi kis pillangó. Imádja a csúszdát és a hintát, és ez most mind az Övé lett a Csodalámpa segítségével. A kívánság bejelentése után a Csodalámpa csapata megszervezte, hogy a kívánság valóra is váljon.

Ebben nagyszerű segítőre talált, a Sopron Bankra, mivel ők szponzorálták a játszóteret. Képviselőik, Szabó Ilona, Kovács Gabriella, Marton Zsuzsanna jelen voltak az ajándék felállításánál és átadásánál. A játszótérnek a kertbe juttatása is igazi csapatmunka volt. Minden résztvevő emelte, fogta, húzta az építményt, míg sikerült átemelni a kerítésen. De mint mi már tudjuk, az összefogás csodákra képes!

Lili azon nyomban, ahogy a játszótér földet ért, birtokba vette, még az összeszerelés idejére is csak nagy nehezen tudtuk lecsalogatni Őt és testvérét a játékokról. De azon a délelőttön mindenki játszott, őszintén, tiszta szívvel. Mi is kaptunk a gyerekektől örömet, hitet, reményt. Az ilyen csodálatos délelőttökért, ez ilyen csodálatos emberekért érdemes újra és újra átlépni az élet megpróbáltatásain, s hinni, hogy a szeretet, az összefogás mindenek felett!




Köszönjük a Sopron Banknak, hogy a „ Becsületkassza” néven indított kampányuk

eredményeként Lili álma ilyen gyorsan valóra válhatott!










Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2011. szeptember 19.

Archívum



Belépés