Beszámolók


26.Augusztus


Vivien érdeklődési köre a divat és minden, ami ehhez kapcsolódik. Vágyott arra, hogy eljusson a divat fővárosába, Párizsba, hogy megérezhesse annak különleges levegőjét.

A háromnapos látogatás alatt megismerkedtünk a főbb nevezetességekkel, de természetesen betértünk néhány áruházba is, elbűvölve nézegettük a kirakatokat is.

Mivel a tolókocsival való közlekedés nem várt nehézségeket tartogatott, többször gyalogosan körülsétáltuk a várost, megcsodáltuk a Diadalívet, az Eiffel- tornyot, a tömeggel együtt „hömpölyögtünk” a Champs-Élysées-n. Felfedeztünk több apró kávézót, éttermet is. A szajnai hajózás felejthetetlen élmény volt, hiszen percről percre újabb látnivaló mellett haladtunk el, ugyanakkor kényelmesen pihentünk is.

A második napon kivonatoztunk Versailles-ba, ebbe a történelmi kisvárosba, és bebarangoltuk a kastély kertjét, melynek látványa, szépsége és ápoltsága mindannyiunkat lenyűgözött, délután hasonlóan éreztünk a Notre Dame megtekintése közben is. Ezután, hogy divatszenvedélyünknek is hódoljunk, hiszen három lány utazott, és egy kis vásárlást terveztünk be.

Lelkesen nézelődtünk, Louis Vuitton többszintes áruháza szinte beszippantott. Az újabb nap újabb élményeket tartogatott, megtekintettük a Louvre Múzeumot, illetve a műtárgyak egy részét.

Különösen tetszett a Manet kiállítás, amit a Musée d` Orsay-ban tekintettük meg. Este búcsúképpen visszatértünk ismét a Champs-Élysées-re, a Diadalívhez. Reméljük, ez a búcsú nem örökre szól, kívánjuk, hogy Vivi is visszatérhessen még ide.




Köszönjük:

a Finn Nagykövetségen szervezett jótékonysági divatbemutató támogatóinak, hogy hozzásegítették Vivient ehhez az utazáshoz,

köztük a MALÉV Zrt.-nek a helsinki irodája felajánlását,

a Renaissance Paris La Defence szállodának pedig, hogy támogatásként vendégül láttak bennünket!









A Csodalámpa Alapítvány mindig arra törekszik, hogy a gyerek megkaphassák, amit kérnek, így Vivient itthon még vendégül látta egy fényűző divatbemutatón Náray Tamás divattervező.





/ 8







Csákváry-Sarnyai Eszter
Felkai Márta
Sebestyén- Berta Györgyi
kívánságkordinátorok
Párizs,2011. április 17-21.
Budapest, 2011. május 16.

A budapesti Finn Nagykövetségen rendezett jótékonysági divatbemutatón - melyről Hírarchívumunkban talál beszámolót - Ésik Róbert úr, a Nokia Siemens Network kft. magyarországi igazgatója felajánlott Viviennek egy mobiltelefont.
Sajnos Vivi betegsége miatt személyesen nem tudott jelen lenni az eseményen, így én vittem el neki az ajándékot.

Szerencsés véletlen volt, hogy Vivi telefonja épp akkor romlott el, így a készülék még nagyobb örömet okozott.

Nagyon boldog volt, mikor átadtam neki a nem várt Nokia „csodát”.


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Makó, 2010. 07.26.





Archívum



Belépés