Beszámolók


30.Június


Egy gyermeknek is van hobbija, amivel szeret sok időt tölteni, mert ilyenkor kikapcsolódik és elfelejti a gondokat, problémákat. Attila számára ilyen a horgászat, a madarak megfigyelése. Így egy nagy vágya teljesült, amikor az Alapítvány lehetővé tette, hogy elmenjen a Duna Deltába horgászni és az egyedülálló madárvilágot megfigyelni.

Minden téren igazzá vált, hogy ez egy nagy utazás volt. Két napig utaztunk Románián keresztül és a végén még 1,5 órán keresztül motorcsónakoztunk, hogy megérkezhessünk a Delta egyedüli falucskájába Chilia Vechebe. Úgy éreztük magunkat, mint akik az időben visszamentek kb. 50 évet. Vályogból készült nádfedeles házak, földutak, állatok sokasága és egyszerű földműves emberek. Megérkezésünk után szinte egyből motorcsónakba ültünk és elindultunk felfedezni ezt a titokzatos vízi világot. Néha nehéz volt eldönteni, hogy horgásszunk, vagy a tájban, az állatokban gyönyörködjünk. Egy érintetlen világ, amit korunk még nem fedezett fel és ezért olyan különleges.

Attila számára álmai birodalmát jelentette az ottléte. Csendben, mint minden horgász figyelte a kapásokat, és közben megfigyelte a pelikánokat, különféle gémeket, ludakat, jégmadarat, vadlovakat, hódokat és tavirózsákat. Megláthatta nemcsak a Duna nagyságát, hanem egy-egy tó kristálytisztaságát. Minden nap korán indultunk a táborból és különféle csatornákon keresztül fedeztünk fel újabb helyeket, vizeket, melyek szépségévek alig tudtunk betelni. Este a fáradtságunkat feledtette a halból készült különleges vacsora és nagy beszélgetés horgászatról, erről a különleges világról.

Hazafelé ismét Erdély természeti szépségeiben gyönyörködhettünk. Attila nagyon boldog volt, hogy ezt a különleges utazást és élmények sokaságát megkaphatta és átélhette.

A kívánságot a támogatásával



teljesítettük. Attila nevében is köszönjük!





Gecse Attila
Kívánság-koordinátor
Chilia Veche, 2010.06.04.

Archívum



Belépés