Beszámolók


19.Március

2010. március 14-én két gyerek, Tomi és Lóránt legfőbb vágya teljesült; eljutottak imádott futballcsapatuk, a Manchester United stadionjába egy bajnoki mérkőzésére.
Kívánságukat tavaly juttatták el a Csodalámpához, s azóta kellemes izgalommal készültek a nagy eseményre, a várakozás azonban megérte: mindkét gyerek felejthetetlen élményekkel tért haza Manchesterből.
Tomit és Lórántot is apukája kísérte el, a társaság vérbeli focirajongókból állt, manchesteres relikviákkal, mezekkel és persze magyar zászlóval felvértezve indultunk. A hosszú repülőút után éjjel érkeztünk a szálláshoz, mindannyian megcsodáltuk a Manchester szívében álló, elegáns négycsillagos szállodánkat, majd gyorsan lepihentünk a fantasztikusnak ígérkező hétvége előtt. Külön köszönjük Dr. Barabás Tamás úrnak, hogy várt a repülőtéren és kint tartózkodásunk ideje alatt autóval szállított bennünket, ezzel áthidalva a tömegközlekedés esetleges nehézségeit.
Másnap egy bőséges svédasztalos reggeli után keltünk útra, hogy meglátogassuk a Manchester United Múzeumot, és az „Álmok Színházát”, az Old Trafford Stadiont. Az ezernyi serleg és érem megcsodálása után a kis csapatot egy saját idegenvezető vitte körbe a világ egyik legnívósabb stadionjában, az óriási Old Traffordban. Különleges élményben volt részünk: bemehettünk a csapat öltözőjébe, beülhettünk az élő legendának, a csapat vezetőedzőjének, Sir Alex Fergusonnak a székébe a kispadnál.
A stadiont elhagyva a gyerekek még bementek MU ereklyéket vásárolni, volt itt minden a meztől kezdve a zászlón át a tollakig. Az esti vacsora után felültünk a manchesteri óriáskerekére, a Manchester Wheelre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Egy rövid kis belvárosi séta után nyugovóra tértünk, hogy rápihenjünk a várva várt napra, a vasárnapi Manchester-Fulham mérkőzésre.
Másnap ismét várt az „Álmok Színháza”, hogy a két gyerek álma beteljesedhessen!!!



Már a focimeccs reggelén felbolydult a város, az utcákon tömegek sétáltak focimezben, sállal a nyakukban, majd amikor a stadion felé vettük az irányt, átérezhettük mekkora hagyománya is van a labdarúgásnak Angliában, azon belül is Manchesterben.
Kisgyerekektől egészen a nyugdíjasokig minden korosztály „képviseltette magát” a stadion körül, teljes „harci díszben”.
Tomi és Lóránt egyre izgatottabb lett, kívánságuk teljesülni látszott: hamarosan élőben láthatták kedvenc csapatukat a Manchester Unitedet focizni!

Elfoglaltuk helyünket az első sorban, az egyik szögletzászló mellett . Külön köszönet ezért!!Ha nagyon kinyújtottuk volna a kezünket, elérhettük volna némelyik játékost, persze nem tettük, hanem áhítattal néztük őket. Együtt éltünk a szurkolókkal; a gyerekek is becsatlakoztak a csapatot buzdító rigmusok éneklésébe, a góloknál egy emberként ünnepelt az egész stadion. Ezt az érzést, soha nem fogjuk elfelejteni!
A meccs után (ami természetesen 3-0-s manchesteri győzelemmel ért véget) a fiúknak még lehetősége adódott a Fulhamben játszó Gera Zoltánnal pár szót váltani, közös fényképet készíteni és értékes autogramokat begyűjteni tőle. Nagyon nagy élmény volt az egyik legjobb jelenlegi magyar futballistával találkozni, aki közvetlenségével, biztató szavaival erőt adhat a gyógyuláshoz.



A fantasztikus manchesteri kirándulás végül egy kis esti sétával, majd bevásárlással ért véget.


Lóránt és Tomi legfőbb vágya teljesült,ez a néhány nap örökké felejthetetlen élmény lesz számukra!



A kívánság teljesítéséhez nagyon sok ember összefogására, segítő szándékára volt szükség:
Köszönet a Robert Burns Alapítványnak, Magyar Zoltán úrnak, a meccsjegyekért, a múzeumlátogatás és stadiontúra, valamint a Gera Zoltán úrral való találkozó megszervezéséért.
Köszönet Phil Downnak, a Manchester United Disabled Supporters Association munkatársának,hogy kerekes székes gyermekünknek és kísérőjének biztosította a megfelelő helyet a meccs idején.
Köszönet a Budapest Marriott Szállodának, hogy együttműködésünk eredményeként a Renaissance Hotel Manchesterben megszállhattunk.




Külön köszönet az utazásért:


Köszönet:


Bakonyi-Kiss Gábor
Kívánság-koordinátor
…lélekben még Manchesterben, 2010.03.16.

/ 4



Archívum



Belépés