Beszámolók


10.December

Bettina, az örökké mosolygós, cserfes kislány már csak " vendégként" jár be szüleivel a Tűzoltó utcai Klinikára, megkapja a szurit, picit játszik kis társaival, amíg a szerencsére mára már folyamatosan jó leleteket megkapják - aztán irány Dorog, ahol mindig türelmetlenül és nagy szeretettel várják őt a babaszobában kis kedvencei: a különböző állatfigurák. Van belőlük bőven, és ha véletlenül nem "ugrálnak" örömükben mikor kis gazdájuk hazaér, akkor is sokáig tartana megszámolni őket - Betti ugyanis megsúgta nekem, hogy több mint hetven játékállata van otthon. Egy igazi kis farm !
Hát ezek után csoda, hogy ez a bájos kislány egy kis játék ponyt kért a Csodalámpától? Persze nem akármilyet: egy értelmesen beszélő, gyógyítható kis játék ponyt.


Egy ilyen kedves kívánságot mielőbb teljesíteni kell: így döntött két aranyszívű fiatalember Márkus Róbert és Márkus Norbert urak, a Ro-No Kft tulajdonosai. Felvettük egymással a kapcsolatot és már meg is indult a szervezkedés annak érdekében, hogy Betti kis állatbirodalma kiegészülhessen egy csodaszép, elegáns, kedvesen csevegő kis ponyval. A két fiatalember bámulatos gyorsasággal és lelkesedéssel beterelte az elegáns "lószállítóba " a kis jószágot és lakóhelyükről, Hatvanból már indultak is, hogy mire Betti túl van a Tűzoltó utcában a szurin, addigra a kis pony a még régi gazdiktól utoljára kapott finom reggeli szénától jóllakottan mutatkozhasson be új kis társának.


Az Ambulancia nővérkéivel szövetkezve becsaltuk Bettinát az egyik üres orvosi szobába - gondoltam a hely elég nagy lesz ahhoz, hogy a két fiatalember átadja az izgatott kislánynak a már várva - várt ajándékot. Hát tévedtem ! Az orvosi szoba szűknek bizonyult, hiszen az én legnagyobb csodálkozásomra is, egy hatalmas papírzacskóból a kis pony után még további ajándékok kerültek elő: egy komoly Tanuló Teddy Maci - brumi segítségével ez az okos kislány biztos pillanatok alatt megtanulja az ABC összes betűjét - és még sok-sok finom édesség is lapult a zacskó alján, amit a Nagyszakállú "protekciósan", még az igazi Mikulásnap előtt külön elküldött Bettinek.
Lehet, hogy Robi és Norbi, a két vidám, jólelkű fiatalember nem csak testvérek, hanem valójában ők az igazi Mikulások, akik szívük teljes melegével azon fáradoznak, hogy mosolyt varázsoljanak az olyan kis tündérek arcára, mint Betti is ?? Azt hiszem így van, hiszen a kis Betti szemei ragyogtak a boldogságtól, büszkén mutogatta legújabb barátait,a kis ponyt és Teddy macit szüleinek és a nővérkéknek.


Biztos vagyok benne drága kicsi Bettina, hogy mire hazaértél Dorogra, a kis pony már teljesen meggyógyult, nem is volt szükséged rá, hogy útközben megmérd a lázát vagy a vérnyomását, hiszen olyan féltő gonddal babusgattad karjaidban, hogy attól percek alatt meggyógyult.


Hálából pedig a kis pony olyan szeretettel fog vigyázni rád mindig, mint amilyen szeretettel teljesítette a Csodalámpa az álmodat Robi és Norbi segítségével.


Külön szeretnénk megköszönni Márkus Róbert és Márkus Norbert uraknak,hogy ismételten áldozatkészen segítettek egy gyermeknek felejthetetlen örömet szerezni.

Sipos Zsuzsanna
kívánságkoordinátor
2009.december 02.
Budapest

Archívum



Belépés