Beszámolók


25.Augusztus

Azon a júliusi forró nyári napon, hat kíváncsi szempár szegeződött ránk, amikor kocsival megérkeztünk a Tisza melletti város egyik kis utcájában álló házhoz.
Egy komoly ötödik osztályos nagyfiúhoz intéztem a kérdést:- Emlékszel mit kértél a Csodalámpától?-, mire kicsit szégyenlősen és zavartan azt válaszolta,

- Igen, egy tévét..De nem is akármilyet, hanem egy nagyképernyőst szeretett volna. Egy kedves támogató jóvoltából sikerült közösen elvinni a családhoz, Józsi kívánságát. Óriási volt a boldogság, amikor meglátták a televíziót, aminek nemcsak a kisfiú, hanem a két húgocskája is örült. Apuka vállalta a beállítás feladatát, aminek sajnos mi már nem lehettünk tanúi.A kis idő alatt amíg ott voltunk, megtudtuk hogy komoly életcélokkal rendelkezik a kisfiú, szakács szeretnek lenni egy budapesti hotelben. Nem véletlenül éppen ezért már most szívesen segít édesanyjának a főzésben. .
Búcsúzásul még megkérdezte, hogy mit főzzön, ha nagykorában vendégül lát minket, ennek megválaszolására kértünk egy kis gondolkodási időt.Kívánom, hogy Józsinak így teljesüljön minden álma, ahogyan a televíziót megkapta!

Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
2009.július 28.

ArchívumBelépés