Beszámolók


3.December


A Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona a XII. kerület egyik leggyönyörűbb helyén található, azonban mindez nem igen érdekli azokat a gyerekeket, akik itt töltik hétköznapjaikat, vagy éppen életük minden egyes napját.

Dávid egy csodálatosan kifejező szemű gyermek, aki tolókocsiban tölti mindennapjait és egyetlen öröme, amikor nővére hazaviszi őt. Náluk egész nap játszhat a gyerekekkel és számítógépezhet.

A számára oly fontos kézi számítógépes játék átadására az októberi hosszú hétvége előtt került sor, amikor már a hazatérés lázában égett az otthon minden kis lakója, így Dávid is izgatott és reménykedő volt, hogy hosszú idő után végre őt is elviszik.

Az átadásban Anna nővér, az otthon igazgatónője segített, a gyermekek legalaposabb ismerője. Így sikerült is a kisfiút meglepni azzal a PSP-vel, ami csak az övé, és ami mindig vele lehet. Dávid először nem is akart hinni a szemének, amikor meglátta az ajándékot, de amikor valóban elhitte, hogy ez az övé, rögtön birtokba is vette. Nem is nyugodott addig, amíg el nem indult rajta az első játék.

És onnantól kezdve megszűnt körülötte a világ, és annak minden baja…



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008-10-27

Archívum



Belépés