Beszámolók


15.Október

A vasárnapi időtöltés sokféleképpen alakulhat. Van, aki kizárólag az aranysárga húsleves szürcsölésére koncentrál, van, aki unottan nézi a tv-t, van, aki nagy műgonddal tesz-vesz a ház körül, és akad olyan, aki a szabadban tölti az időt a családdal, és mosolyogva azon remeg, hogy másnap már kezdődik a munka...

Nincs annál izgalmasabb, amikor egy kívánság teljesítése a hét utolsó napjára esik. Mi pedig elindultunk, hogy megkeressük Szabolcsot, aki már régóta nagyon szeretett volna egy hordozható DVD lejátszót.

Ugyanakkor, hogy ne legyen egyszerű dolgunk, a család elköltözött az eredeti címről, de legalább megváltozott a mobiltelefonszámuk... :-)

Viszont a dörzsölt Csodalámpás nem adja fel könnyen, ugyanis elsődleges cél, hogy örömet szerezzünk bármi áron. A viszontagságok részletezése nélkül onnan folytatom a történetet, hogy megérkeztünk Szabolcshoz.

Aki annyit tudott csak, hogy ma valaki érkezik hozzá, és egy meglepetést hoz neki. Nem árulok zsákbamacskát, a mi kis barátunk meg volt róla győződve, hogy kap egy gördeszkát, ugyanis mostanában ezzel bombázza a szülőket.


Akiknek természetesen Szabolcs a legnagyobb kincs a világon, ezért is döntöttek úgy, hogy hozzánk fordulnak. A kisfiú kicsit megilletődötten ücsörgött az ágyon, és szemmel láthatóan nagyon kíváncsi volt, hogy mit is kap most. Azonban amikor a csomagból előkerült az a valami, amit már nagyon régóta szeretett volna, olyan volt az arckifejezése, amilyet még nem láttam SOHA! Ugyanis nem gondolta volna, hogy a kívánsága valaha is teljesül. ( Évi! Tudom, hogy állandóan ezt mondom, de most tényleg!!! :-) )




Szabolcs a korát meghazudtoló módon sajátította el a leglényegesebb gombok használatát, és útjára indult az első mesefilm a lejátszóban. Ebben a pillanatban veszítettük el a kis legény minden érzékszervét a külvilággal kapcsolatban. Ugyanis ettől a perctől kezdve le sem vette a szemét a kis képernyőről.

Hiába beszéltünk hozzá, megszűnt körülötte minden...

Akkor abban a pillanatban az jutott eszembe, hogy ez nagyon jó így... ugyanis háromhavonta van Szabinak egy tíz napos kezelése, ami időről időre visszatér az Ő kis életébe.

De most már vele lesz a mi közös ajándékunk, amivel ha nem is teljesen, de valamennyire ki tudja zárni a körülötte zajló eseményeket ebben a tíz napban, és egy kicsit elvonja a figyelmét egy-egy mesefilm arról, hogy mi is történik éppen vele. Hiszen hogyan érthetné ezt meg öt évesen, amikor még mi sem értjük...

Nagyon remélem, hogy így lesz...



Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
2008.10.12.






Köszönjük szépen a Fundamenta Akadémia összes munkatársának, "ZsuzsiNéninek", Ritának, Esztikének, hogy teljesítette Szabolcs kívánságát!

Archívum



Belépés