Beszámolók


28.Augusztus


Zsolt 12 éves kisfiú, akivel először a Bókay utcai klinikán találkoztunk, éppen érett a cseresznye és Zsolti a váróterem asztalánál nagy tányér cseresznyét majszolt.
Bemutatkozás után elmeséltem, hogy miben tudna segíteni a Csodalámpa: boldogan felcsillant a szeme és kérdezte, hogy akármit kívánhat?
A következő találkozásnál határozottan megfogalmazta, hogy ő hőlégballonon szeretne repülni.

Ekkor beindult a gépezet. Nagy szerencsénkre megkeresett minket egy fiatalember és cége és saját nevében felajánlotta segítségét a kívánság megszervezéséhez és megvalósításához.

Tekintettel arra, hogy a hőlégballon felszállása nagymértékben időjárás-függő, azaz csak tökéletes időjárási és szél viszonyok mellett lehetséges, a felszállási engedélyt a Ferihegyi repülőtér irányítási központja adja, így megjelöltünk több időpontot a repülésre.

Az első alkalommal az idő megfelelő lett volna, azonban Zsolti váratlanul kórházba került.
A második időpontnál Zsolti ugyan még a kórházban feküdt, de éppen aznap nem volt semmi dolga” így
augusztus 7-én orvosi kísérettel elindulhattunk a Velencei tó irányába.

Meglepetésként a hőlégballonozás előtt megmártózhatott a tó vizében, ugrálhatott a strandon, volt fagyizás, chips és szendvicsek, majd utána a közeli lovardában lovagolhatott egy kisebb lovon. Borzasztóan tetszett Neki az egész, csak kutyák ne lettek volna a közelben...

Lovaglás után a benzinkútnál találkoztunk a hőlégballonos utazást kivitelező céggel és együtt indultunk a repülés helyszínére. Ott felszerelték, felfújták az óriási ballont, majd beszállás és indulás következett. Az utazáson Zsoltin kívül részt vett az anyuka és a biztonság kedvéért Sallay doktor is. Zsolti nem félt egy cseppet sem, a végére picit elfáradt.

Hazafelé az autóban sokszor meghallgathattuk, hogy Zsoltinak ez volt élete legszebb kirándulása és nehezen tudta felsorolni, hogy mi minden tetszett neki a legjobban az összes program közül.

Így vidáman és bátran nézett a másnapi operáció elé. Akkor még sem ő, sem mi nem tudtuk, hogy szerencsére Zsolti a rákövetkező héten vese transzplantáción esett keresztül, a műtét jól sikerült és a kis beteg jól van.


Kívánunk neked gyors gyógyulást!



Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor

/ 3



Archívum



Belépés