Beszámolók


3.Február

A súlyos betegségben szenvedő Tamás nagyon szereti a zenét.
Kórházpedagógusával sokszor hallgattak komolyzenét, s ilyenkor az Operaházról is sok szó esett. Tamás - aki már képekről jól ismerte a híres épületet - kívánsága egy operaházi látogatás volt. A kívánság teljesítésére 2006. február 2-án került sor.
Már az "utazás" is meglepetés volt számára, hiszen egy gyönyörű új Mercedes gépkocsival - a Budapest Taxi önzetlen segítségeként - szállították, oda-vissza.
Az Operaház kommunikációs vezetője várta a kis csapatot, majd a műszaki vezető kalauzolásával bejárták a ház minden érdekes, a nagyközönség által nem látogatható részét.
Tamásra már az előcsarnok és a főlépcsőház impozáns látványa is nagy hatással volt. Hát még a gyönyörű freskók, szobrok, csillogó arany díszítések! Aztán a vörös szalon, a színpad, (ahol éppen az esti Othello-előadás díszleteit építették), a nézőtér, a királyi lépcsőház, a díszpáholy, a balerinák folyosója, a büfé, a terasz... Az egyórás út végére Tamás ugyancsak elfáradt, de biztos, hogy képzeletében még sokszor visszatér ide, és bejárja újra és újra a most már nem csak képekről ismert épületet...

Joó Gabriella
önkéntes segítő
2006.02.02.



Köszönjük az Operaház és a Budapest Taxi segítségét Tamás kívánságának teljesítéséhez!

Archívum



Belépés