Beszámolók


27.November

Dalma focirajongó. Nem csoda, hisz édesapja labdarúgó volt. Ugyan Dalma egészségi állapota most nem engedi, hogy apja nyomdokain járjon, de lelkesedése annál nagyobb a foci iránt. Kedvenc csapata a Fradi. Szinte mindent tud róluk, különös képpen Tőzsér Dánielről.

Dalma nem kívánt egyebet, minthogy kedvenc csapatának egyik mérkőzését végignézhesse. Azt már csak félve merte megírni, hogy a pályára lépve a kezdő rúgást is elvégezhesse.

2005. november 27-én az FTC rangadót játszott a Debrecen csapatával. Az alkalomra kapott meghívást Dalma és édesapja.

A meglepetések a csapat öltözőjében kezdődtek. Dalma megkapta kedvence mezét és kezet foghatott az összes játékossal. Ők gyógyulást kívántak Dalmának, míg Dalma győzelemre buzdította kedvenceit.

Persze a mez nem lehet aláírás nélkül. Dalmának külön öröm volt, hogy Dani ráírta: "Dalmának..."

Nagy izgalom előzte meg a kezdőrúgást. Szerencsére a bírónak nem ez volt az első esete, így magabiztossága átsegítette Dalmát az izgalmakon. Egy pillanatra két 88-as játékos volt a pályán, mert ugye Dani is a közelben volt...

A kicsit borongósnak ígérkező vasárnap az FTC elnöke (Furulyás János) a Csodalámpa rendelkezésére bocsátotta az irodáját, ahonnan Dalma üvegablakon keresztül nézhette végig a mérkőzést. De lehet, hogy nem is volt szükség a fűtött nézőtérre, mert az alkalomra a Nap is legyőzte a felhőket, és kicsalta Dalmát - ha csak egy pillanatra is - a teraszra. Innen kacsinthatott egymásra Dani és Dalma a mérkőzés után, mikor a mérkőzés végén a fiúk az öltözbe vonultak.

Dalma pedig visszament a kórházba, ahol egy két nap múlva esedékes vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy szükség van-e transzplantációra, vagy mehet vissza Nagykanizsára társai közé.

Sulija Anikó
Piacsek István
koordinátorok
2005-11-27

 

Köszönet Haáz Ferenc technikai vezetőnek!

A kívánság utóélete

Subject: Köszönet!!!!

Date: Mon, 28 Nov 2005 18:04:31 +0100 (CET)

From: Erika ****@freemail.hu

To: info@csodalampa.hu

Kedves Évi,
túl egy FANTASZTIKUSan jól sikeredett kivánságteljesitésen, szeretném megköszöni Nektek-kicsit önző módon- a nekem nyújtott élményt is, hogy egy súlyosan beteg kis-nagylányt mennyire ki tudtatok zökkenteni hetekre a kórházi hétköznapok hosszu-hosszu monotoniájából.

Dalma még ma is RAGYOGOTT!!!!
Egyik álma valóra vált..., de nem a "csoda" segitségével, hanem a
CSODALÁMPÁval.....
Dalma holnap, nov.29-én több mint 3 hónap után végre hazamehet.
Reméljük, hogy másik álma is beteljesedik....bizzunk továbbra is
kitartásában, pozitiv hozzáállásában,bizakodásában, s kezelőorvosában.

Erika
(A kívánság bejelentője, kórházpedagógus)

Archívum



Belépés