Beszámolók


13.November

A 15 éves Józsi, becenevén Bozsó, Veszprém-megyében, Berhidán lakik szüleivel és testvérével. A környéken csak a halak rémeként emlegetik az ifjú horgászt, aki édesapjával főként a várpalotai Karszt-tó halállományát aggatja horogvégre nagy sikerrel. Természetesen kívánsága is kedvenc elfoglaltságához kapcsolódott, ugyanis egy híres magyar vagy külföldi horgásszal szeretett volna együtt pecázni.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közreműködésével sikerült megszerveznünk egy egész napos pecázást a Velencei -tónál.

2004. szeptember 27-én Bozsó és édesapja, segítőnk, Zsolt társaságában érkezett meg Velencére, az evezős pálya 400 -as szakaszára, ahol Nagy Attila világ- és Európa-bajnok verenyhorgász, a MOHOSZ képviselői, a Magyar Horgász újság fotósa, valamint a szervezést lebonyolító másik segítőnk, Mónika várta.

MOHOSZ pompás ajándékcsomagot állított össze Józsinak, mely gyönyörű posztereket, szakkönyvet, emblémával és jelvénnyel ellátott baseball sapkát, kulcstartót, és pólót tartalmazott.

Nagy Attila nagy szeretettel és odaadással avatta be Bozsót a horgászat rejtelmeibe, majd megkezdődhetett a várva várt horgászás.

Az eredmény nem váratott sokáig magára, ugyanis egy perc leforgása alatt rajta volt a horgon az első dévérkeszeg. Nagy élményt jelentett, hogy Attila Bozsó rendelkezésére bocsátotta saját profi felszerelését. Nos, a 13 méteres botra a nap végéig összesen 53 (!) darab keszeg és egy ponty is akadt, bár ez utóbbit, lévén méreten aluli, elengedtük. A kifogott mennyiség közel felét az ifjú horgász termelte be a méretes szákba.

A pecázás végeztével Attila dedikálta a MOHOSZ -tól kapott könyvet, valamint saját baseball sapkáját is, melyet jó néhány úszóval együtt Bozsónak ajándékozott.

Késő délután indultunk haza a zsákmánnyal és az ajándékokkal együtt, melyeket az ifjú horgász büszkén mutogatott édesanyjának és testvérének.

Kérdésünkre, hogy "Mi lesz a vacsora? Talán halászlé?" Bozsó büszkén vágta rá, "Dehogy, sült hal!".

Szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Országos Horgász Szövetségnek a szervezéshez nyújtott önzetlen segítségükért. Külön, kiemelten szeretnénk megköszöni Nagy Attila világ- és európa bajnok versenyhorgásznak, az Exner horgászcikk gyártó üzem tulajdonosának kedvességét és szeretetteljes hozzáállását Bozsó kívánságának teljesítéséhez.

Archívum



Belépés