A Csodalámpa hírei


7.November

15 éve, hogy az American International School of Budapest megkereste a Csodalámpát, hogy partnert keresnek a tantervben szereplő "service learning" bevezetéséhez.

Nem kevés fejtörés után egy, az angolszász világban ismert jótékonysági akció, egy 5 km-es, ú.n. "sponsored walk" volt a nyertes konstrukció. Ennek lényege, hogy a jelentkező résztvevők vállalják, hogy a sétájukhoz támogatókat szereznek, pl. 100 m-enként 100 Ft-ot.
A Walk-the-Wish séták, mint idén is, az iskola körüli erdőben zajlanak és a "Parent Association" gondoskodik a megfáradt sétálók uzsonnájáról, a Csodalámpa általában egy hatalmas csokitortát hozott.

A séta megszervezése az AISB feladata, a Csodalámpa pedig információt ad a betegségekről, a tevékenységéről"felajánl" 3-9 csodalámpás kívánságot, amit a séta bevételéből teljesíthetnek az iskola tanulói, tanárai. Teljesíthetnek, lehetőség szerint az iskolában, vagy képviselőik által személyesen a "csodalámpás" betegségű gyermek lakóhelyén, esetleg a kórházban.


Uzsonnaosztás után indulás


Azóta 115 (!) nagybeteg gyereknek okoztak elmondhatatlan örömet a az AISB-s tanulók, szüleik és tanáraik!


A kívánságok között volt kiskutya, jogosítvány, lourdes-i zarándoklat, laptop, gitár... Valamennyiről magyar és angol nyelven is olvasható beszámoló a Kívánságok/Beszámolók menüpont, illetve Reports alatt.

A 2021. október 1-i séta gyűjtéséből újabb csodalámpás kívánságokat teljesítünk és természetesen ezekről is beszámolunk honlapunkon.

Hálásan köszönjük a csodalámpás gyerekek nevében is az American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy ennyi örömet okoztak a nagybeteg csodalámpás gyerekeknek!

Carry on Blazers! Carry on AISB!

Belépés