A Csodalámpa hírei


13.Május

Add tovább, hogy van tovább!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elismerésnek örvendő személyiségek, vállalatvezetők, vállalkozók, elfogadták felkérésünket, hogy a Csodalámpa nagyköveteiként, alapítványunk érdekében tevékenykedjenek. Sokoldalú szakismeretük, a versenyszféra CSR és adományozói tevékenységének, igényeinek bensőséges ismerete alapján adott tanácsaikkal, kapcsolataikkal segítik alapítványunkat missziónk teljesítésében.

Velük indítottunk egy sorozatot, hogy az ő példájukon keresztül bátorítsunk más cégeket is CSR tevékenységre.

Mai vendégünk Kovács Pál.

Kedves Pál!

  • Hogyan ismerkedtél meg a Csodalámpával és hogyan segíted az Alapítvány munkáját?

A Budavári Hiltonban - munkahelyemen - hozzám tartozott a CSR, ami akkoriban új dolog volt. Évi és Márti megkeresett, hogy a teljesítésekhez helyszínt keresnek. Örömmel csatlakoztunk a nagyszerű kezdeményezéshez és hamarosan munkatársaink is lelkes hívei lettek az együttműködésnek. Tartottunk főző tanfolyamokat cégeknek, szervezeteknek, ahol Executive Chefünk különleges, de otthon is elkészíthető fogásokat tanított, de voltak mixer tanfolyamok is. Magas részvételi díjat kértünk, amit teljes egészében a Csodalámpához érkező kívánságok finanszírozására fordítottunk. Volt, hogy csak helyszínt biztosítottunk a támogatottak és az Alapítvány képviselőinek találkozóira.

  • Mi volt eddig a legemlékezetesebb Csodalámpához kapcsolódó élményed?

Voltak vidám, de voltak megrázó élményeim is. Az első alkalommal egy nem túl jómódú rákos kisfiúnak adtunk át egy laptopot, hogy a sok hiányzás miatt ne maradjon el a tanulmányaival. Én - a kemény férfi - azt hittem magamról, hogy már nem tudok sírni. Látva a kopaszra borotvált, csontsovány, beteg fiúcska meghatottságát, örömét a sarokba menekültem. Később kérdeztem Évit, ti hogy bírjátok? Kedvesen megveregette a hátam és azt mondta, ne izgulj Palikám, belejössz te is. Azért még jó sokszor kellett a körmeimet a kezembe mélyeszteni.

Egyszer egy kislány álma londoni utazás volt. Egyik tagszállodánk készségesen az ügy mellé állt és complimentary szobát biztosított, így valóra vált az álom. Feledhetetlen volt az élménybeszámoló. A boldogságtól sugárzó kislány csak mesélt, mesélt órákon keresztül.

A legjobb buli az Elnöki Lakosztályban volt Cocktail tanfolyam és süti dekorálás a Beverage Manager és a Főcukrász celebrálásával csak hölgyeknek. Óriási hangulat, hatalmas érdeklődés, szűnni nem akaró figyelem, kérdések és sok nevetés. Senki nem akart hazamenni. Persze a bevétel ezúttal is jó helyre került.

  • Mit tanácsolnál más cégek vezetőinek? Hogyan válasszanak partnert a CSR tevékenységükhöz? Mik legyenek a szempontok? Mire figyeljenek?

Amíg Magyarországon van nélkülöző gyerek, addig egyértelmű, hogy milyen partnert kell választani. Fontos átvilágítani a jövendő támogatottat, mert sajnos sok szélhámos próbálkozik ezen a területen.

  • dr Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója – aki szintén Csodalámpa nagykövet – a következőt kérdezi tőled: Ha a Csodalámpának kívánhatnál egyet, mit lenne az?

A Csodalámpának kívánom, hogy jó sok bevétele legyen és sok kívánságot tudjon teljesíteni! Más szavakkal, minél több gyerek arcára varázsoljon mosolyt! Go Csodalámpa!

  • Hogy érzed magad mostanában? Mit vársz 2021-től magánemberként és mit tapasztalt vezetőként?

Ugyanazt gondolom, amit szinte mindenki, legyünk túl a pandémián és mindenki élhesse a normális életét. Remélem ez mihamarabb bekövetkezik!

Köszönjük, a beszélgetést.


Belépés