A Csodalámpa hírei


29.Április

Add tovább, hogy van tovább!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elismerésnek örvendő személyiségek, vállalatvezetők, vállalkozók, elfogadták felkérésünket, hogy a Csodalámpa nagyköveteiként, alapítványunk érdekében tevékenykedjenek. Sokoldalú szakismeretük, a versenyszféra CSR és adományozói tevékenységének, igényeinek bensőséges ismerete alapján adott tanácsaikkal, kapcsolataikkal segítik alapítványunkat missziónk teljesítésében.

Velük indítottunk egy sorozatot, hogy az ő példájukon keresztül bátorítsunk más cégeket is CSR tevékenységre.

Mai vendégünk Pozvai Zsolt, a Develor International globális vezérigazgatója.

Kedves Zsolt!

  • Hogyan ismerkedtél meg a Csodalámpával és hogyan segíted az Alapítvány munkáját?

A kapcsolatom a Csodalámpával olyan mintha örökké létezett volna, a kezdetekre már nem is emlékszem, viszont azóta az elkötelezettségem töretlen. Ahol tudom népszerűsítem az Alapítványt, részt veszek az ajándékozási programokban és az ügyfeleim körében is keresem a kreatív lehetőségeket, hogy minél több embert kötelezzünk el az ügy iránt.

  • Mi volt eddig a legemlékezetesebb Csodalámpához kapcsolódó élményed?

Egy ismert – a Csodalámpának szintén elkötelezett - pénzügyi nagyvállalat egyik értékesítési csapatát képeztük és támogattuk egy belső verseny során, és végül, miután a csapat rengeteget fejlődött és magasan az élen végzett, mi adtunk nekik jutalmul egy ajándékteljesítési lehetőséget. A fejlődésük és kiváló eredményük jutalmát, egy kerti fajátékot egy égési sérült kislánynak együtt adtuk át. Ezt a megható élményt senki nem fogja elfelejteni.

  • Mit tanácsolnál más cégek vezetőinek? Hogyan válasszanak partnert a CSR tevékenységükhöz? Mik legyenek a szempontok? Mire figyeljenek?

Én a bevonást és az érzékenyítést tartom kulcsfontosságúnak. Azaz olyan partnert és célt kell választani, ami mellé a csapat tagjai is tiszta szívből el tudnak köteleződni, és ki tudják venni a részüket belőle. A CSR nem lehet csupán anyagi támogatás, amit a felsővezetés megszavaz, hanem egy közös cél és feladat a teljes cég számára.

  • Szirmák Botond a Provident Zrt. vezérigazgatója – aki szintén Csodalámpa nagykövet – a következőt kérdezi tőled: Egy képzéssel foglalkozó cég esetében, miért fontos a Csodalámpa Alapítvány támogatása?

Nagy lehetőség és egyben nagy felelősség is az, hogy egy év során több tízezer emberrel találkozunk, akikre hatunk a képzéseink által, azzal a céllal, hogy sikeresebbé és boldogabbá váljanak a tőlünk tanultak segítségével. De egyben esélyünk van arra is, hogy formáljuk őket CSR témákban is. Az előbb említett eset mellett más olyan projektünk is volt, ahol a partnerünk és annak munkatársai általunk váltak a Csodalámpa küldetésének résztvevőivé.

  • Lehetőséged van másik Csodalámpa nagykövettől kérdezni. Kitől és mit szeretnél kérdezni?

Szalóky Tóth Judittól a Boyden Executive Search Partnerétől kérdezem: Mit tanított magadról az elmúlt egy év?

  • Hogy érzed magad mostanában? Mit vársz 2021-től magánemberként és mit cégvezetőként?

Számomra a járvány rengeteg pozitívumot hozott a nehézségek ellenére is. Magamnak is meglepetés, de élvezem a home office-t, sokkal több időt tölthetek a gyermekeimmel, és a reggeli és délutáni dugó sem hiányzik. A tantermi tréningek ellehetetlenülése az utóbbi évtizedek legnagyobb próbatétele a tréningpiac számára, de gyorsan és jól reagáltunk, így összességében pozitívan jöttünk ki egy kritikus szituációból. Mivel kedvelem az izgalmas és kihívó helyzeteket, nem panaszkodhatom 2021-ben sem.

Köszönjük, a beszélgetést.


Belépés