A Csodalámpa hírei


25.Szeptember

A 11. alkalommal rendezte meg a "Séta a beteg gyerekekért" délutánt a Margitszigeten a budapesti Eötvös József Gimnázium és a Csodalámpa Alapítvány. A séta célja kettős, egyrészt a résztvevő diákok segítségével beteg gyerekek kívánságait teljesítjük és a Csodalámpa visszajelzése alapján így közvetlen élményt szerezhetnek arról, hogy mekkora örömöt csempészhetnek odafigyeléssel, egy kis jótékonysággal mások életébe.
Másrészt érzékelik azt is, hogy a szolidaritás, az összefogás révén az egyénenkénti lehetőségeknél sokkal nagyobb segítséget tudnak nyújtani annak, aki erre rászorul.

Ezúttal is több budapesti középiskola csatlakozott a kezdeményezéshez, így az Eötvös diákjain kívül az Európa 2000, a BME Gimnázium, a Lauder Javne és nem utolsósorban a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum is képviseltette magát a sétán.

/ 4




Hála nekik, minden eddiginél több résztvevő jött el, hogy támogatásáról biztosítsa a "csodalámpás" betegségű gyerekeket, hiszen közel 250-en vettek részt az eseményen.

Tavaly ugyan elmaradt a járvány helyzet korlátozásai miatt a séta, de a 2019-es sétán gyűjtött adományokból két kívánság is teljesült, Noémi (16) jogosítványt kapott, míg Kristóf (16) egy laptop formájában kapott segítséget a diákoktól a tanuláshoz és a kapcsolattartáshoz.

Az idei sétán a gyűjtés célja a 6 éves Krisztián álmának teljesítése volt, ő egy kis kerti "játszóteret" (hinta, csúszda) kért.

A hangulat, mint minden eddigi sétán kiváló volt, amihez nagyban hozzájárultak a séta támogatói: a középiskolák vezetői és tanárai, hiszen nélkülük sem a séta, sem a jótékonyság nem valósulhatott volna meg, a margitszigeti Bringo Hintó Kft. és munkatársai, akik valamennyi eddigi alkalommal helyet és sok más segítséget adtak a séta megrendezéséhez, a Ludwig és Mentesi Kft. vezetése, akik finom JóKenyér pogácsákkal gondoskodtak a diákság "testi jólétéről", és nem utolsó sorban [Gundel középiskola vezetése és kedves diákjai, akik több száz palacsintával vendégelték meg a "sétától megfáradt" tanulókat és tanáraikat.

Köszönjük a résztvevőknek és támogatóinknak ezt a pompás délutánt!


Belépés